Bulaşık Makinası Su Boşaltmaması Sorunu ve Çözümü

kaygısız

Usta Üye
Katılım
17 Haz 2008
Mesajlar
1,619
Puanları
181
Bugün 20 yıllık bulaşık makinası su boşaltmaması arızası verdi. Önce hortum süzgeç v.s. kontrolu ile başladım sorun çıkmadı. Yapabileğim bir şey olabilirmi diye içini açtım su boşaltma motorunun kırmızı gri renkli kablosunun 3 ayrı yerden fare tarafından kemirilip koparıldığını gördüm yerde 2 parça kablo duruyordu kırmızı kablosunda da diş izleri vardı. Allahtan evde kablo papucu ve kablo vardı. Hep kendime kızıyordum niye evde bulundurup yer işgali yaptırıyorum diye :mad:. Dışarı çıkıp malzeme aramadan çözünce kendimi teselli ettim :eek: bu gün için saklıyormuşum demekki :). İlk defa bulaşık makinesi içi de görmüş oldum belki başkalarına da faydalı olur diye resimleri paylaşıyorum. Farenin de nereden gelip gittiği şimdilik sır kablo giriş yerinde şüphelendim ve kağıt sıkıştırdım bir değişiklik görürsem orayı alçı ile kapatacağım.
 

Ekli dosyalar

  • 2.jpg
    2.jpg
    91.3 KB · Görüntüleme: 94
  • 3.jpg
    3.jpg
    90.1 KB · Görüntüleme: 81
  • 4.jpg
    4.jpg
    90.8 KB · Görüntüleme: 68
  • 5.jpg
    5.jpg
    96.1 KB · Görüntüleme: 71
  • 6.jpg
    6.jpg
    92.1 KB · Görüntüleme: 82
Su boşaltma pompası kablolarının fareler için dayanılmaz çekiciliği:)

Farelerin bu bulaşık makinesi içinde var olmasının dayanılmaz hafifliği:)

Merhaba.Kusura bakmayın arızanız bende bu kelimeleri anında çağrıştırdı ve içimden geldiği gibi de yazdım,çekinmeden..

Bu kabloların tadı fareler için çok çekici olmuş ve onları adeta bir mıktanıs gibi kendine çekebilmiş,iyi ve değerli bir besin kaynağı gibi görmelerine de neden olabilmiş diye kendimce düşünüyorum.:)Farelerin gireceği bu büyükçe boşlukları alçıyla doldurmanız çok daha iyidir,çünkü sıkıştırdığınız kağıt parçasını da hedefe ulaşmak (Bu yeni keşfettikleri lezzetin apayrı tadı için) adına kemirip paramparça ederek,asıl severek yedikleri bu kablolara yeniden yönelmeleri riskinin,farelerin tam olarak yok edilerek veya tam olarak da evden uzaklaştırılmadığı sürece var olabileceğini kabul etmelisiniz.

Elinizin altındaki hazır malzeme ile bu meseleyi halletmeniz çok iyi olmuştur,elinize sağlık diyorum,ama bundan sonrası için de fareler için güvenlik önlemlerinizi olağanüstü artırabilmeniz de lazımdır diye düşünüyorum.Kolay gelsin.
 
Kağıt kullanımı farelere tuzak orasını tespit etmeme yarıyacak. 4. katta nereden gelir anlamıyorum pis su borusunu kemirebiliyorsalarsa tezgahın arkasından geçiyor o zaman belli olacak kalıcı çözüm uygulayacağım. Plastiği anlayabilirim ama bakırı niye kemiriyor onu anlamıyorum :mad:. Bir sebeple bulaşık makinası içini görüp düğmelerinin de ne işe yaradığını anlamış oldum:).
 
Temiz işçilik çıkarmışsınız elinize sağlık.
 
Saolun. Benim elimde vardı kablo papucuna izolatör koydum. Üreticisinin elinde yoktu galiba koymamışlar:mad:.
 
Evet merak eden üye arkadaşlar google'da "bayrak kablo terminal kılıfı" diye aratırsa çeşitlerini görebilirler. Kuruşluk parçalar ama maalesef üreticiler sinekten yağ çıkarma derdinde olduklarından yada ilgisizliklerinden kullanmıyorlar. İnsan önce yaptığı işe kendisi saygı duymalı.
 
Arçelik 4460 bulaşık makinam su boşaltmıyor, su tahliye motorunu söktüm makinanın iç kısmına baktım tıkılı olabilirmi diye sorun yok acaba su tahliye motoru arıza yapmış olabilirmi nasıl anlarız arızalı olduğunu makine su almada yıkamada sorun yok sadece tahliyede sorun gözüküyor yardımlarınıza teşekkürler
 
motor 220 v (şehir ceryanı)ile çalışıyor uygun kablolarla enerji vererek test edebilirsiniz.sağlamsa boşaltma esnasında motor uçlarına enerji geliyormu bi bi ölçün gelmiyorsa prosestat ve anakartı kontrol etmelisiniz.ama bunlardan önce boşaltma hortumunun katlanmadığından ve tıkalı olmadığından emin olun
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst