buhar türbinleri

aparmuhtal

Üye
Katılım
26 Kas 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
selam;
buhar türbini ile ilgili bu konuda yorumunuzu bekliyorum:
türbinde iki çıkış var;5 ve 10 bar.bu çıkışlardakı çekişe göre türbin yük alıyor.(13 mw a kadar)10 bar dan yeteri kadar müşteriler buhar çekiyor fakat 5 bar müşterisi buhar çekmediği için (gerekenin altında çekiyor) kollektör şişiyor ve 6 bar civarında açıyor.daha önce 5 barda açıyordu.6 bara yükselttik ama yine açıyor.konderser olsa idi bu problem yaşanmazdı nitekim diğer türbinde var o yüzden tam kapasite çalışabiliyor.5 bar kuyruk çıkışı olduğu için iptal edemiyosun.türbin bu çıkışı yapmasa yani sadece 10 bar çıkışı ile çalışmıyor.sözün özü bu 5 bardan ortalama 20 ton buharı bi şekilde çekmem gerekiyor.kondenser kurulumu çok maliyetli olduğundan hiç düşünülmüyor.dönem dönem müşteriler istediğimiz buharı çekiyor bizde türbinleri tam kapasite olmasada çalıştırabiliyoruz.fakat sürekli bir çözüm arıyoruz.ne dersiniz?[/FONT]
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Selam Aparmuhtal;

Türbin 5 bar çıkışını kısıp 10 bardan aynı MW'ı üretemediğini varsayıyorum. Öncelikle bu 5bar ve 20t/h'lik buharı, kazan demi suyu ön ısıtmasında, degazörde veya başka bir iç ihtiyaç için kullanma şansın var mıdır?
Diğer bir seçenek ise eğer maliyet hesabına uyarsa buhar kompresörü olabilir. Yani bu 5bar'lık buharı gerekli hallerde belli bir miktar elektrik enerjisi harcayarak tekrar türbin giriş basıncına ve sıcaklığına yükseltebilirsin. Aşağıdaki linkte örnek olarak bir firmanın buhar kompresörü görülüyor.

Spilling - Products steam compressor

Tabi blöf yapmak daha uyguna gelecekse, başka yapacak bişey yok. İyi çalışmalar.
 
teşekkürler.öncelikle varsayın doğru ve blöf yapmak istenmiyor.o yüzden düşük yüklerde çalışıyoruz.bu komp.ları araştırılmaya değer buldum.birde Lp de 20 tona ulaşmadan ıp den çok çekiş olsada yine de tam yüke yani ıp nin çekişine göre yük alamıyor yada vermiyoruz.çünkü Lp de 20 den az olunca emniyeten 20 yi tamamlıyor.tekrar teşekkürler
 
Merhaba aslında kondenser en iyi çözüm.Kondenser maliyetli deniyor ama bu türbinin rejim bozuklugundan dolayı tam yükte çalıştıramıyorsunuz ve elektrik üretiminiz düşük.Bu yönden de kaybınız var. Kondenseriniz olsa tam yükte çalıştırabileceksiniz ve kondenser kendini amorti etmeye başlayacaktır. İkinci el kondenserlere bakının bir de.Tabi bunun için hava soğutmalı düşüneceksinizdir ( eger yakınlarda nehir, deniz varsa su sogutmalı da kullanabılırsınız:) )Bu olay sıklıkla mı oluyor peki? çünkü attıgınız her buhar da bir maliyet.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,681
Kullanıcılar
449,952
Son üye
alihan özkan

Yeni konular

Geri
Üst