Bu lambanın arızası sizce neden ?

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
merhaba. Dekoratif bir avize var.. ucunda ufacık ampüller var. Lamba yanarken birden sönüyor.. Ben duvardaki anahtarı sık sık kapatip açınca yanmaya başlıyor... Bunun nedeni sizce nedir?
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Lamba duy ya tam oturmamış olabilir ve ya avizedeki baglantılar gevşek olabilir
 
Tüm ampüller ayni anda sönüyorsa kesinlikle anahtar içi kontaklarında oluşan bir temassızlık arızasıdır. Bu açma-kapama anahtarının içini açıp yay mekanizmasından bu kontaklı, hareketli iletken parçayı ayırdıktan sonra bu kontakları pastan, oksitten,vb. elektriği kısmen ileten ve istenmeyen ince film tabakasından tam olarak temizledikten (Yüzeyi metalik bir parlaklığa geldiği andan) sonra yayı küçük deliğine geçirerek anahtarın içinde çalıştığı bu slotuna yerleştirerek dikkatlice kapatmak gereklidir. Bu şekilde sıkıntılı olan anahtarlarda herhangi bir tutukluluk yapma durumu kalmayacaktır. (Eğer sıfırının alınması hiç düşünülmüyorsa uzun süreliğine yapılan bir çözüm yolu olacaktır)

Bu dekoratif ampüllerden bazıları yanıp bazıları bu açma-kapanma anında sönük olarak kalıyorsa eğer, bu ampüllerin duylarında, özellikle lehim topunun olduğu en alt, uç kısımlarında o anda bir elektriki temassızlık oluşuyordur. E27 ampül duyu tiplerinde, bu lehim noktalarını sıfır zımparayla, eğe ile biraz kazıyarak ve duy yuvası ile ampülün duya giren kısmı arasındaki bu boşluk bu yolla tam teması sağlanarak bertaraf edilerek görülen bu geçici tutukluklar bir daha kolay kolay görülmeyecektir. İğne uçlu veya starter uçlu olan ampül duyu, iç soket bağlantıları da benzer şekilde sıfır zımpara ile dikkatlice zımparalanıp duy yerindeki bu olası boşluklar veya elektriki geçirimsizlikler ayni şekilde yine bertaraf edilebilir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst