Bu bataryaları hangi pil şarj aleti ile şarj edebilirim.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koc006
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

koc006

Üye
Merhaba ,

Elimde, eski bir siemens telefonundan çıkan batarya var 3 adet resimde görüldüğü gibi. Belki kapasitesi iyice bitmiştir ama bunu ben nasıl test edebilirim. Batarya üzerindeki etikette 3.6v 1800mah yazmakta. Bu bataryaları ni-mh şarj aleti ile ya da tp4056 şarj devresi ile şarj edebilir miyim? Sıkıntı çıkarmayacak şekilde.

Ekli dosyalar

• IMG_0274.webp
    IMG_0274.webp
    294 KB · Görüntüleme: 21
güzel insan, ni-mh şarj aleti olmaz, üzerinde lityum pil diye yazıyor 4056 ile yer/ şarj edersin de. sorunu sorarken neden pilin voltajını ölçüp te bilgi vermedin yada neden kendin bilgi sahibi olmadın. dahası ben buradan baktığımda çıplak 18650 görüyorum. lityum pil eğer 2 voltun altına düşmüşse ölü demektir. bak benim elimde olan 18650 sexi şempazelerden epeyce var, şarj ettim 4,1 voltu gördüm ama bir dc motoru çalıştıramadı. yada biz eski toprakların yaptığı gibi kısa devre yaptım (anlık) kabloda kıvılcım çıkartamadı. yani mort, ölü, bitik. doğruca geri dönüşüm kutusunda yer alacaklar.

NiMh piller 1.2 volt ile şarj demektir. Tp4056 ile şarj edebilirsiniz. 1A ile şarj ısınmasına sebep oluyorsa akım sınırlayıcı direnci 0.5A'ya uygun dirençle değiştirip deneyebilirsiniz. Bu şekilde şarj süresi iki kat uzar.

güzel insan, ni-mh şarj aleti olmaz, üzerinde lityum pil diye yazıyor 4056 ile yer/ şarj edersin de. sorunu sorarken neden pilin voltajını ölçüp te bilgi vermedin yada neden kendin bilgi sahibi olmadın. dahası ben buradan baktığımda çıplak 18650 görüyorum. lityum pil eğer 2 voltun altına düşmüşse ölü demektir. bak benim elimde olan 18650 sexi şempazelerden epeyce var, şarj ettim 4,1 voltu gördüm ama bir dc motoru çalıştıramadı. yada biz eski toprakların yaptığı gibi kısa devre yaptım (anlık) kabloda kıvılcım çıkartamadı. yani mort, ölü, bitik. doğruca geri dönüşüm kutusunda yer alacaklar.
Ustam ölçtüm aslında. Eklemeyi unutmuşum. Normalde. Birtanesi 1.1v civarı geldi. Diğerleri 0.8v civarı ama şarj ettiğimde voltaj yükseliyor. Sormak istediğim. Paket halinde bağlı halde mi 3.6 v veriyor. Tek olarak dediğim gibi 1.2-1.3 v civarında.

NiMh piller 1.2 volt ile şarj demektir. Tp4056 ile şarj edebilirsiniz. 1A ile şarj ısınmasına sebep oluyorsa akım sınırlayıcı direnci 0.5A'ya uygun dirençle değiştirip deneyebilirsiniz. Bu şekilde şarj süresi iki kat uzar.
Tp4056 ile tek tek şarj etsem sıkıntı olur mu diye sormuştum. Ni-mh yi de Voltaj 1.2 v civarında olduğu için sormuştum.

Tp4056 ile tek tek şarj etsem sıkıntı olur mu diye sormuştum. Ni-mh yi de Voltaj 1.2 v civarında olduğu için sormuştum.
lityum ion piller @rsimsek ustamızın dediği gibi şarj et. paket olarak 3,6 volt, tane başına 1,1 volt daha can var demek ama iç direnç nedir bilmiyoruz. bir de benim gibi birazcık paranoyak ol gözünün önünde şarj et. ne olur ne olmaz ben öyle yapıyorum.

Lityum piller 2.8 volt altına düştüğü zaman riskli bir pil demektir.

Söylediğiniz voltajlar ve tarifler birbirini tutmuyor. 3.6 volt 3 adet Nikel pil paketinin voltajı olabilir. Ama etikette lityum yazıyor. Lityum olsa 3 lü paket 12.6 volt olur.

Yani bu sıkıntılı bir durum.

Pilleri söktüğünüzde seri mi bağlı idi paralel mi?

Evet bu piller lityum pil.

Dediğim gibi pil gerilimleri 2.8 - 2.5 voltun altına indiği için tekrar şarj edilmeleri sıkıntılı.

Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
131,157
Kullanıcılar
454,911
Son üye
zfrthtl336

Yeni konular

Geri