Breadboard üzerinde devre kurulumu

Scp

Üye
IMG-20250413-WA0162.webpMerhaba bu devreyi breadboard üzerine kurup resmini atabilir misiniz lütfen bir türlü yapamadım. Sadece yerleşimini görsem yeterli aynı dirençler olmak zorunda değil. Lütfen yardım edin öğrenmem gerekiyor.

genç adam, ilk önce konuyu ödev başlığına taşımalısın. (hata 1)
öğrenmek için çalışmalısın, ki çalışmıyorsun (hata 2)
sen emek verip bir şeyleri paylaş ki, ustalar eksiklerini düzeltmene yardım etsin (hata 3)
(hata 4) bu devre ne işe yarıyor? pili patlatmak için mi tasarlanmış? yük ne?
olası tavsiye dirençleri elinle uçlarından büküp yapabileceğin bir şeyi ekmek tahtasında yapmak çok mu zor?

1745146638186.webp
R1, R2, R3, R4 ve R5 direnclerinin ornek yerlesimini yaptim. Kurali anladiginda R6, R7 ve R8'i de sen baglayabilirsin.

Son düzenleme:
Normalde odev sorularina kiziyoruz cunku kendi yapmasi gereken zaman harcamasi gereken isi burda sorup hazir cevabi alip kopyala yapistir ile zahmetsizce yapip bizi de enayi yerine koymus gibi dusunuyoruz. Ben de cogu zaman boyle dusunuyorum.

Fakat bazen insanlarin hayatlarina cok kucuk dokunuslar yapmak gerekiyor. Ben bu arkadasa boyle bir dokunus gerekiyor diye hissettim.

Bellki ki breadbordu tanimiyor. Ama gercekten ogrenmeye arzulu ise bu kucuk dokunus hayatini degistirecektir. Belki de yardim arayisina ilk burdan basladi.

Orta okulda elektronikle ilgilenmeye yeni basladigim yillarda daha bir tane bile devre kurup calistirmamisken radyo semasindan devre kurmaya baslarken nerden baslayacagim diye kafami kurcalayan soruya (aslinda aptalca bir sorun) takildim.

Radyo tamircisine gidip sordugumda bana oyle guzel bir cevap verdi ki aslinda sorumun hic te aptalca olmadigini hatta cok guzel bir soru oldunu anladim.

Dedi ki once ses amplifikatorunu yap, sadece bu kismi yap calistir eger calisirsa bir sonraki kisma gecersin boylece devreleri test etme sansin olur. Katlari test ede ede gidersin.

Bu cevabi veren abi hayatima kendince cok kucuk bir dokunusta bulundu ama benim icin cok buyuk bir dokunustu. Cocuklugumdaki pek cok olayi unuttum ama bu abiyle olan bu kisa sohbetimi ve verdigi dersi asla unutmadim.

Kabloyu kesmeden ana siğortayı kapatıp ve iş güvenliğini önlemlerinizi alıp klima sigortasının girişi veya çıkışından ( 5 Volt 2 Amper cihazının istek durumuna göre ) ek alsanız daha iyi olmaz mı ?

1000020542.webp

Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
131,156
Kullanıcılar
454,911
Son üye
zfrthtl336

Yeni konular

Geri