Boya tabancası boya atmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Salih445
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Salih445

Paylaşımcı üye
https://www.trendyol.com/dawreek/sarjli-boya-tabancasi-dw-p-805764277

Şarjlı 18v dawreek marka tabanca boya atmıyor, sökülen tüm parçalarını söktüm tetiğin bağlı olduğu yaylı mekanizma dahil. Nozzle açık, boya kabının orada iki adet delik bulunuyor, birisi boyanın geçtiği borunun girişi, diğeri de hava girişi sanırım.

tetiğe basınca boya kabına hava girişinden hava girip boyayı mekanizmaya itmesi gereken kısım çalışmıyor. Boya haznesiz tetiğe bastığımda hem hava gelmesi gereken yerden hem de boyayı çekmesi gereken yerden hava geliyor. Hazneyi sallayarak çalıştırınca püskürtüyor.

3 kere söktüm taktım komple, yani bakınca arızalanacak parçası yok, her şey basit ama boyayı çekip atmıyor

Servise mail attım, numara varsa yarın da arar sormaya çalışırım. Boşu boşuna garanti süreci yaşamayalım.

Şarjlı 18v dawreek marka tabanca boya atmıyor, sökülen tüm parçalarını söktüm tetiğin bağlı olduğu yaylı mekanizma dahil. Nozzle açık, boya kabının orada iki adet delik bulunuyor, birisi boyanın geçtiği borunun girişi, diğeri de hava girişi sanırım.

tetiğe basınca boya kabına hava girişinden hava girip boyayı mekanizmaya itmesi gereken kısım çalışmıyor. Boya haznesiz tetiğe bastığımda hem hava gelmesi gereken yerden hem de boyayı çekmesi gereken yerden hava geliyor. Hazneyi sallayarak çalıştırınca püskürtüyor.

3 kere söktüm taktım komple, yani bakınca arızalanacak parçası yok, her şey basit ama boyayı çekip atmıyor
ne dememiz gerekiyor abi? sorumu soruluyor burada durummu bildiriliyor?

Su doldurup deneyin suyu atıyormu bu cihazlar koyu boya atmaz
suyla denedim atmadı, tinerle denedim atmadı, hava ve boya geçen her yerini söktüm yine de atmıyor yani ne oldu da böyle oldu bilmiyorum.

Detaylı fotoğraf eklemedim, işleyişini bilen birisi isterse atarım tabi.

güzel insan, sanırım arızayı bulmuşsunuz ama çözememişsiniz. bende elektriklisi var, şimdi hava soğuk söküp bakamam. sanırım hava giriş ve boya çıkış yönünü bir ayarı var. bendeki aşağıya inen borudan çekiyor boyayı, üflemesi de yukarıdan olması lazım, temizlerken öyle kalmıştı aklımda. basit bir ayar, yön değiştirme olabilir. bir daha dikkatlice kontrol ediniz.

güzel insan, sanırım arızayı bulmuşsunuz ama çözememişsiniz. bende elektriklisi var, şimdi hava soğuk söküp bakamam. sanırım hava giriş ve boya çıkış yönünü bir ayarı var. bendeki aşağıya inen borudan çekiyor boyayı, üflemesi de yukarıdan olması lazım, temizlerken öyle kalmıştı aklımda. basit bir ayar, yön değiştirme olabilir. bir daha dikkatlice kontrol ediniz.
fotoğraf atayım da bir bakın isterseniz 1-2dkya atıyorum.
20250209_220818.jpg20250209_220834.jpg20250209_220854.jpg20250209_220956.jpg20250209_221018.jpg20250209_221027.jpg
Damla su boya atmıyor, üflemesi çok güçlü. Çalışma şekli şöyle olmalı, beyaz plastik borunun girdiği yerin yanındaki delikten hava giriyor, borunun kauçuk kısmının üstünden altına borudaki küçük delikten hava girerek basınç oluşturuyor, basınçla da boya borudan yukarı çıkıp püskürtme haznesine akmalı. Anladığım kadarıyla böyle olmalı fakat bir yerde terslik var da nerede bilemiyorum.

bir kapıyı bunula 1dkda boyuyordum, bir anda damla boya atmamasını aklım almadı. Parça mı eksik acaba?

Son düzenleme:
Sorun çözüldü, dün nozzle'u temizlerken nasıl olduysa şu beyaz conta tezgahın altına düşmüş, beton rengi olduğu için betonun üstünde görememişim.20250209_225243.jpg20250209_225243.jpg

Şu video yorumunda nozzle conta filan diyince aklıma gelip tezgahın altını karıştırdım ve denk düştü. Ekran görüntüsü 2025-02-09 225808.png
En azından makineyi parçalayıp toplamış olduk bundan sonra temizlemesi kolay olur 😄😄

Ekli dosyalar

• 20250209_225246.jpg
    20250209_225246.jpg
    241.4 KB · Görüntüleme: 130

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular