BOSCH VMW 6950 Çamaşır makinesi

Çok değerli "alfa romeo" ilgin ve bilgilendirmen için Allah razı olsun, hakkını nasıl ödeyeceğiz bilmem.Bahsettiğin şeylere gelince makinenin deterjan gözünü (hiçbir kaçırma olmadığı halde) 2 ay evvel temizledim, kireçlerini çıkardım, görsen yenisi gibi.Motora gelince onuda 8-9 ay kadar önce Bakım amaçlı diye söktüm, kömürlerini yeniledim.
Birde 1,5 yıl kadar önce kapağın kilidini kırmıştık,orijinalini alıp değiştirdim.Senin bahsettiğin arıza bu parçadamı yoksa bunun kasadaki karşılığındamıdır? İşin aslına bakarsan kapak çok mükemmel kapanıyor.
Saygılar.
 
Kilit kasada kapak mandalının girdigi yer.beyaz renkte kare biçiminde 4adet kablo giren.
ama piyasada bulabilecekmisin onu bilemiyorum
 
Hocam parçayı söktüm, içini açtım iki tane minik iletken levhacık kırılmış, bakalım yarın arayacağım.Yardımların için tekrar tekrar çok teşekkür ederim.
 
Hocam parçayı söktüm (resminide ekledim), içini açtım iki tane minik iletken levhacık kırılmış, bakalım yarın arayacağım.Yardımların için tekrar tekrar çok teşekkür ederim.

Parcayı elektronik parca satanlara sor ismi PTC Tv lerde Degavzing bobinin
anahtarlanmasında kullanılır .plastik bir kabın icinde olurlar o kabı açın içindeki PTC yi kapı kilidinizde kullanın
 
Tekrar selamlar değerli alfa romeo senin bahsettiğin PTC arızalı değilmiş, ölçtüm.Esas arızayı sorarsan kilidin içindeki metal bir maşa kırılmış.Bu metal maşanın ucundaki pim, kilit karşılığı içeri geçip plastik sürgüyü bastığında bir tırnağa dokunuyor ve makine start alıp su almağa başlıyor.(maşanın resmini de kilit ile beraber koydum).
Ben bu maşayı resimdede gördüğün üzere pirinç köprü ile kaynattım ama şimdi malzeme esnekliğini yitirdi ve zor görev yapıyor(bazen basıyor ve çalıştırıyor bazende deforme olduğundan geride kalıyor ve çalıştırmıyor)
Sonuçta kilidin yenisi alacaktım ama sen haklı çıktın ve ana yetkili serviste nede başka bir yerde ( 28 tamirci ve 5 hurdalık gezdim) bulamadım.Benzerini buldum görünüşte benimkinin aynısı ama bende 4 giriş var onlarda 3.Açıkcası uyduramam diye almadım.
Enson olarak piyasada satılan yeni tip bir kilidi aldım ( resmini koydum).Bundada 4 giriş var.Ben bu girişleri terminaller ile köprü yaparak benim makinenin fişine uyarladım (fişi bozmak istemediğimden).Ve eski kilitteki 1-2-3-4 sırasını aynen buna taktım.Makinede tık yok.Sonra sırayı 4-3-2-1 diye değiştirdim, sigorta attı.Şimdi bu aşamada ne yapabilirim?
Cevabın için şimdiden sonsuz teşekkürler.
 
sarı yesil kablo gösterge neon lambasının ucu
mavi enerji AC girişi L
ortadaki sarı AC girişi N
kahve makinanın girişi (maviye köprülenir)

C-N-L diye Her iki kilit tede harfler var ayakları aynı harflere denk getirirsen sorunsuz çalışır
 
Makina temiz sanırım detaylı bir bakımdan sonra bi 20 sene daha gider .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,462
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst