Boost Converter Ardunio İle Mosfet Sürme

chater

Üye
Katılım
3 Kas 2022
Mesajlar
5
Puanları
1
Merhabalar...
Proteusta boost converter tasarımı üzerine uğraşıyorum. Devremde IRFZ44N mosfeti kullanacağım. Arduino yardımıyla bu mosfeti nasıl sürebilirim?
 
Öncelikle 5 V arduino kullanman lazım. Bir de arduino ile doğrudan sürüp sürememe kullanılacak anahtarlama frekansına bağlı. Birkaç kHz ile çalışan ve sadece boost konverterin çalışma prensibini anlamaya yarayan devre ise Arduino ile doğrudan sürebilirsin. Ama normal SMPS çalışma frekansları genelde 40 kHz ve üstüdür. Bu frekanslarda bir MOSFET gate driver ile sürmen lazım.
 
Anahtarlama frekansım 100 kHz. Mosfet sürücüsü olarak IR2101 entegresini kullanacağım ancak kod kısmında bilgim yetersiz.
 
Anahtarlama frekansım 100 kHz. Mosfet sürücüsü olarak IR2101 entegresini kullanacağım ancak kod kısmında bilgim yetersiz.

Böyle ayrıntıları ilk soruyu sorarken belirtirsen daha faydalı cevaplar alabilirsin. Tam olarak neyi yaptın, neyi yapamadın, neyi biliyorsun, neyi bilmiyorsun bunun açıkça belli olması lazım. Arduino'dan PWM sinyal ürettiğin zaman boost converter çıkış verir. Bu işin kolay tarafı. Ama regülasyon tarafı o kadar kolay değil. Çıkış voltajını feedback olarak alıp ona göre çok hızlı ve etkili regülasyon yaptırmak için dijital kontrol teorisine hakim olman lazım. Kabaca bir regülasyon yeterli ise bunu basit bir algoritma ile yapabilirsin. Dedğim gibi, net soru sormuyorsun, net cevap da alamıyorsun ...
 
Kusura bakmayın.
Elinizde bu konu hakkında örnek bir devre var mı?
PW.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,251
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst