Blender kullanımı sonrası elektrik gitmesi arıza durumu hakkında yardım

Arkadaşlar selam. Dün çorba yaparken blendırdan geçirmek istedim fişe takıp düğmeye basınca çat diye bi ses geldi. Elektrikler gitti. Bugün elektrikçi çağırdım evin içindeki sigortaya kablolalara ve apartmandaki panoyu falan söküp iyice baktı ölçtü. Sayaçta evdeki sigortada falan sorun tespit edemedi. Ama aprtmanda herkeste elektrik var bizde yok sadece. Yedaşı ara ana hattaki sigorta atmıştır ona bakarlar dedi. Sizce ne ne yapmalıyım ve bu elemanın dedikler ne kadar doğru?

güzel insan, eletrikçiyim diye gelen arkadaş sanırım birazcık amatör. bu işlerden anlamıyor. apartman / site aynı model diyelim. evinizin içinde bir sigorta panosu vardır. eğer bir sıkıntı olupta buradaki kaçak akım veya sigorta atmazsa, panonuzdan saatin oradan atar. başıma geldi biliyorum. salakça bir kısa devre yaptım, evin içinde hiç bir şey atmadı ama saat yanındaki sigorta attı. gittim kaldırdım (tabii önce evdeki kısa devre olayını hallettim) elektriğim geri geldi. eğer saatin yanındaki sigorta açık ve evde elektrik yoksa, evinizin içindeki kakr (kaçak akım rölesi) arızalıdır. üzerinde test tuşu var basıp çalışıp çalışmadığını kontrol edin derdim ama elektrik yok diyorsunuz, test yapamazsınız.

Geçmiş olsun.
Elektrikçi net cevap verememiş .
Elk işini ?
Ölçümler arızanın nedeni söylerdi .

Elektrikçi göre yön çizerseniz .
Yedaşı ara ana hattaki sigorta atmıştır ona bakarlar dedi .
Binanın elk girişi kofreden ölçüm yapılması gerekir.
Elektrikçi ölçüm yapmamıştır.

Varsayım.
Binamız 3 katlıdır .
Kofrede ( bina elk enerjisi girişi ) 3 faz olur Her daireye 1 faz bağlıdır .
Sizin daireye atık sigorta veya kabloda hasar kopuk olabilir .

Bağlı olduğunuz elk dağıtım şirketine baş vurun gelip baksınlar .
Elektrikçi çağırdım ? Elektrikçi söyledi dersiniz
Çözüm olmazsa .
Sonrası işten anlayan elk bulmanız .

Blenderdan gelen sorun bu kadar sorun yaratması mantığı zorluyor .

Sigorta kutusundan ve sayaç panosundan sigorta atması ?

İşin altından kalkamamış gibi .
Veya bir durum oldu denk geldi .
Varsayımlar çok .
Yerinde çözüm aranmalı .

Kolay gelsin sağlıcakla .

Son düzenleme:
Dün çorba yaparken blendırdan geçirmek istedim fişe takıp düğmeye basınca çat diye bi ses geldi. Elektrikler gitti.
Blender da triyak arızalanmış, sigortayı artırmış. Blender i devreden ayırın. Atık sigortayı kaldırın, sorun çözüldü.
Başlıkta yazdığınızı elektrikçiye anlatsaydiniz tüm apartman ayağa kalkmazdı.

Arkadaşlar selam. Dün çorba yaparken blendırdan geçirmek istedim fişe takıp düğmeye basınca çat diye bi ses geldi. Elektrikler gitti. Bugün elektrikçi çağırdım evin içindeki sigortaya kablolalara ve apartmandaki panoyu falan söküp iyice baktı ölçtü. Sayaçta evdeki sigortada falan sorun tespit edemedi. Ama aprtmanda herkeste elektrik var bizde yok sadece. Yedaşı ara ana hattaki sigorta atmıştır ona bakarlar dedi. Sizce ne ne yapmalıyım ve bu elemanın dedikler ne kadar doğru?
Blendırı servise kontrol ettirmeden tekrar kullanmayın. O priz daha önce normal şekilde çalışıyor muydu? Başka bir cihaz taktığınızda?

Arkadaşlar selam. Dün çorba yaparken blendırdan geçirmek istedim fişe takıp düğmeye basınca çat diye bi ses geldi.
Elektrikler gitti. Bugün elektrikçi çağırdım evin içindeki sigortaya kablolalara ve apartmandaki panoyu falan söküp iyice baktı ölçtü.
Sayaçta evdeki sigortada falan sorun tespit edemedi.
Ama aprtmanda herkeste elektrik var bizde yok sadece.
Yedaşı ara ana hattaki sigorta atmıştır ona bakarlar dedi.
Sizce ne ne yapmalıyım ve bu elemanın dedikler ne kadar doğru?

Son durum !!! Gelişmeler ?
Herhalde elk enerjiniz gelmiştir . ( arıza giderilmiştir )

Blender da triyak arızalanmış, sigortayı artırmış. Blender i devreden ayırın. Atık sigortayı kaldırın, sorun çözüldü.
Başlıkta yazdığınızı elektrikçiye anlatsaydiniz tüm apartman ayağa kalkmazdı.

Bu durum her teknik adamın başına geliyordur. Kullanıcı bir değişiklik yapıyor ve ardından cihaz arızalanıyor ve bu bilgi bu arıza ile uğraşana verilmiyor. Olayı iyice anlattırmak lazım.

Adam yazıcının usb kablosunu ethernet kısmına takmış!! yazıcı yazdırmıyor diyor. O an daha spesifik sorunlara odaklandıysanız kabloya bakmak aklınıza gelmeyebilir.

Bir butona 2. kez tıklamak yerine hemen teknik servisi aramak daha kolayına geliyor. Atılan ekran görüntüsü yarım yamalak vs vs. Bu nedenle telefonla yardım etmeyi de hiç sevmem.

Bir zamanlar bilgi işlem teknik servis müdürlüğü yapmıştım. Üniversitenin arızalı bilgisayarları gelirdi, hasta yatışı gibi, birkaç gün yatırırdık, çalıştırdıktan sonra sahibi gelirdi, soru: nesi vardı? Benim de uzun uzun anlatacak vaktim olmazdı, en kısa cevap: bozuktu! 🤣 🤣

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri