biyolojik arıtma tesisi.....

aliplc

Üye
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
356
Puanları
1
Yaş
53
arkadaşlar herkese kolay gelsin,

yapılacak biyolojik arıtma tesisi için;
biyolojik arıtma tesisi çalışma prensibi hakkında acil olarak bilgiye ihtiyacım var. sistem çalışma prensibi, senaryolar, ilaçlamalar, ... gibi. (aramızda kalsın projeyi hazırlayıp sunmam lazım da ;)).

yardım edebilecek bütün arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. saygılar,...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
hocam sımdı bu konuda detaylı bılgılendırme yaparsanız yardımcı olabılırım.bu tıp otomasyon projelerı ıle profesyonel anlamda ılgılenıyorum
teslım ettıgım projelerde
1-ızsu yuksekteknolojı unıversıtesı demır mangan fıltresı
2-balık ısleme tesısı arıtma projesı(sıemens s7-200)
3-bandırma bıo dızel arıtma tesısı Scada vede plc projesı
 
syn gezer,

biyolojik arıtma tesisinin scada işi için teklif dosyası hazırlamam lazım. burada arıtmanın kademeli olarak çalışma diyagramı nasıldır, gelen pis suyun(fabrika atıkları) çöktürme havuzu- çamur susuzlaştırma havuzu- havalandırma havuzu,bakteri havuzu...v.b. işlemleri hangi koordinasyon ile çalışır, senaryolar nasıl olur. çok detaylı olarak değil, ama hazırlayacağım scada demosunda dosya ile birlikte sunum yaparken çalışma prensibini ve genel çalışma mantığını anlatmam gerekecek. sizlerdenden ricam, sistemin genel çalışma prensibidir.

saygılar,...
 
sımdı ılk once sahadan gelen sular terfı havuzu denılen alanda toplanır.burada bellı bır gucte pompa yardımıyla havalandırma havuzuna alınır .burada bellı bır zaman havalandırılır.bunuda blower adı verılen cıhazla ya zamana baglı olarak yada suda cozunmus oksıjenı gosteren kontrolcu vasıtasıyla yapılır.daha sonra su dınlendırılır vede dınlenme netıcesınde su dısarı atılır.atılım esnasında klor verılır.
 
sn gezer verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ancak yaptığımız çalışmada verdiğiniz bilgileri daha detaylı olarak projelendirip anlatmamız gerekecek. adım adım bu işlemlerin sırasını anlatırsanız çok sevinirim. örn. olarak:

*atıksu büyük ızgaradan geçer, büyük boyutlu atıklar temizlenir.
*atıksu elek ızgaradan geçer, küçük boyutlu atıklar temizlenir,....gibi.(en iyi bildiğim buraya kadar :))

bu şekilde yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim. kolay gelsin.
 
aliplc arkadaşım bence bu konuda teklif vereceksen işin senaryosu senin önüne işi yaptıracak firma tarafından yada arıtma işi ilgilenen kimyasal arıtma şirketi partnerin tarafından sana verilmeli diye düşünüyorum. Senin bu senaryoyu oluşturman bence mantıksız olur.
Başımızda benzer bir problem olduğu için araya girdim yanlış anlamayın, arıtma işini yapan bir firma ve onun otomasyon partneri firma ile aylardır biyolojik arıtma devreye almaya çalışıyoruz. En önemli konu atıkların tipi, miktarı - seçilen saha cihazları - ekipmanlar. Bunlara göre tesisin işleyişide komple değişebiliyor. İşin lojik kısmı ve HMI'a aktarılması ancak bundan sonra şekillenebilir.
 
hocam sımdı volverine arkadasa katılmakla bırlıkte sımdı sızın yaptıgınızı suna benzetıyorum sakın kusuruma bakmayın lutfen sız doktora gıdıyorsunuz karnım agrıyor dıyorsunuz ama aksam 3 tabak kuru fasulye yedıgınızı demıyorsunuz oda ugrasıp tahlıller yapıp efendım kurufasulye gaz yapmıs sancınız ondan dıyorlar sıze
sımdı hocam asıl konumuza donersek cesıtlı arıtma sıstemlerı vede metodları mevcuttur.sımdı sızın sıstemınızde ne kullanacagınız onemlıdır.
ayrıca bu tıp senaryolar genelde bızlere cevre muhendıslık fırmaları tarafından verılır.bende buradan bazı senaryolar vede yapılar bılıyorum
ayrıca sız tesısınız yada projenıze aıt rsım varsa bana gonderırsenız.
daha cabuk tedavınıze baslayabılırım umarım
 
sn gezer ve volverine arkadaşlarım,

açıklamalarınızda haklısınız katılıyorum. benim burdaki sıkıntım aslında şu: teklifini vereceğim işin alınması için firmanın şantiye şefi ve idari kısmı ile görüşmelerde sıkıntı yaşamamak için sorulan sorulara cevap verebilmek. malumunuz bütün yazılımlar plc, o.p., monitör üzerinden programlanır. ancak piyasadaki yapılan işlerin hepsini bilmem mümkün değil, bunun da karşı firmaya anlatmam ve ikna etmem kolay değil. hani şu konuma düşmek istemiyorum: "işte siz bu işten anlamıyorsunuz". kesinlikle öğrenmem gereken çok şeyler olduğunun farkındayım. bilmem anlatabildimmi.

uyarılarınız ve paylaşımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim. ekte sistemin çizimi var. gerekn açıklamaları yaparsanız çok teşekkür ederim.
 
hocam bunun bana ayrıntılı bır dosyasını mail adresı aracılıgı ıle gonderırsenız kı buradakı maketten altı havalandırma saydım sımdı ben ayrıntılı dosyanızı ıncelemeden bu resımle sıze yardımcı olmam mumkun gorunmuyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,684
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst