Bitirme Tezi için konu önerisi

Nebleux

Üye
Katılım
28 Ağu 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Öncelikle iyi günler herkese...
Ben elektrik mühendisliği elektrik tesisleri ana bilim dalı son sınıf öğrencisiyim ve bitirme tezimi bu dönem sonunda vereceğim ve bu noktada ne yapabileceğim hususunda sizlerin görüşlerini almak isterim. Yenilenebilir Enerji Kaynakları (Rüzgar-Güneş) , Enerji verimliliği ve Enerji kalitesi genel anlamda ilgilendiğim konula ama ne yapabileceğim hususunda tavsiyeleri görüşleri önerileri olan varsa dinlemeye hazırım. Amacım işin bilimsel yönünü iyi kavrayıp bununla ilgili bir ürün ortaya çıkartmak...
Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hangi ünidensin acaba böyle konu secme özgürlüğümü var.şahsen ben de elektrik müh öğrencisiyim sectiğimiz hocanın bitirme konuları bellidir o konuların dışına çıkılmıyor bizde .ortaya bi devre yada şema çıkartmak ta yok denecek kadar az..ama fikir vereyim .Rüzgar santralleri şebekeye entegrasyonu güzel bir konudur .. somut bişeyler de sunmak açısından... ama üniversitelere rüzgar santralleriyle çokça iş gelir hocalarınla bu konuda konuşup o işlerin belli bir kısmını yapabilirsin..
 
Rüzgar santrali lisansı alan firmalar belirli noktalarda rüzgar enerjisinden kazanılacak elektrik enerjisini hesaplayan simulink'te hazırlanmış programlar kullanıyorlar ve tabiki bu programlar açık kaynak kodlu değil ulaşımı kısıtlı. Yıldız Teknik üniversitesinde bu modellemeyi yapan arkadaşlar vardı. Bir diğer konu da, rüzgar santrallerinde kullanılan güç elektroği sistemleri olabilir oldukça derin bir mevzu uğraştırır ama çok fazla faydasını görürsün.
 
yenilenebilir enerji güzel alan
 
Enerji verimliliği ve kalitesi daha iyi bir konu. Büyük işletmelerde fabrikalarda bu konu ile ilgili neler yapılıyor ve neler yapılabilir? ben olsaydım kesinlikle bu konuyu seçerdim. Bu konu mezun olduktan sonrada çok işine yarayacak bir konu. Tercih senin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst