birim fiyatlandırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yvzux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yvzux

Üye
Merhaba, birim fiyat listesi düzenlerken nelere dikkat edilmeli bu konuda rehber bilgilere nasıl erişebilirim? örneğin grup priz fiyatını çşb listesinde bulamıyorum. forumda sorti linye hesabıyla ilgili bilgiler yer alıyor fakat her bilgi güncel mi emin olamıyorum. ekteki iki bağlantı içinde aynı komutatör paralel sorti hesabı yapılması bana mantıklı gelmedi. bu şekilde kaç tane paralel sorti, komütatör sorti oluyor

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çevre ve Şehircilik birim fiyatlarında yukarıda bahsettiğiniz şekilde ayrı hesaplanır. Doğru tabiki aynı maliyeti olmaz her sortinin. 1 sorti içerisinde 35 metreye kadar linye hattı var tarifte. Linyeniz 20 metrede olabilir 5 metrede. Ama sorti fiyatı aynı değerlendirilir. Maliyet çalışması yaparken kamu ihalelerinde en fazla 1 ay hazırlanacak vaktin olur. Her detaya bu kadar gidersen tabiki yetişmez. Ama uygulamasını yapacakken tek tek klemens, buat, kablo, papuç, klips, kroje vs metrajlarını çıkartabilirsin. Bunun için malzemeleri iyi bilmeniz lazım.

çok sayıda grup priz maliyetini nasıl ekliyoruz acaba? örneğin kombinasyon kutusu + ayrı olarak trifaze ve monofaze priz şeklinde mi?

Çşb birim fiyatları ile çalışmada prizler için priz adeti kadar priz sortisi, telefon prizi adeti kadar telefon sortisi , data için data prizi ayrı cat kablo ayrı girilir. 3 faz priz varsa kablo ayrı , 3 faz priz ayrı girilir. Kombine priz kutusu ise 2025 bf larına eklendi. Besleme kablosu ayrı, kombine priz kutusu kasası diyelim ayrı, içindeki şart ayrı, prizleri ise ayrı giriliyor.

Piyasa çalışması yapacaksanız kabloları ayrı gireceksiniz. Burada kablo için sorti sayısını çıkartıp katsayı ile çarpabilirsiniz yerleşimine göre. Uygun şekilde wago klemens , sorti sayısı kadar buat ve kasa yazarsınız.
Kombine priz kutusu zaten üzerindeki donanıma(priz, şalt) göre yada ayrıca (prizleri ayrı, kutu ayrı,şalt ayrı) fiyat alabilirsiniz ki bu şekilde ayrı alırsanız montaj işçiliğiniz olur. Data, telefon tesisatı için kablo ayrı yazılır. Telefon, data prizlerinde prizleri ve keystone jack ları diyelim ayrı yazılır. Grup prizler için sıva altı, sıva üstü ayrımı, çerçeve sayılarını projesine göre yazabilirsiniz. Tabi sıva altı tesisat için borusu vs metrajlandırılır.

2018 için yapıyorum grup prizi o halde kablo ayrı, trifaz priz ayrı ve ek olaral bir priz sortisi mi eklemeliyim? bu şekilde ama 2 tane kablo eklemiş gibi olmuyor muyum?

Tam anlamadım ne demek istediğinizi görsel atar mısınız?

Bir kombinasyon kutusu içerisinde bir adet trifaz, bir adet monofaz priz var ve tek linye 5x2,5 kablo ile besleniyor. 2018 listesi üzerinden nasıl yazabilirim? Daha önceden hazırlanmış olan listelerde eklenmediğini görüyorum. Tümüyle eöbf olarak mı eklemek gerekir acaba

1747385422884.webp
2018 de birim fiyatının olmaması önemli değil. Görselde karne katsayısı ile ihale yılına götürebilir yada eski bir pozu güncele getirebilirsin. İdarelerin bir kısmı karne katsayısı ile bir kısmı yüfe ile, bir kısmı da sözleşmesine göre Pn hesabı ile ihale ayına götürür yada getirir fiyatlarını. Artık özel fiyat yapman 2025 de olduğu için uygun değil. Tabi bu söylediklerim birim fiyatlar ile bir değerlendirme yapıyorsanız geçerli. Tabii mukayese vs yapıyorsan analiz şeklinde bunu göstermen lazım, Anlaşılması açısından bu şekilde sizinle paylaşıyorum. İdareler ile ilgili mukayese yapıyorsun ki öyle sanırım sen özel yaparsan fiyatı çizebilir,

Temin edilen yada şartnamesi farklı ölçülerde kombine priz kutusu var ise özel fiyat yapabilirsiniz tabiki

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekli dosyayı görüntüle 115850
2018 de birim fiyatının olmaması önemli değil. Görselde karne katsayısı ile ihale yılına götürebilir yada eski bir pozu güncele getirebilirsin. İdarelerin bir kısmı karne katsayısı ile bir kısmı yüfe ile, bir kısmı da sözleşmesine göre Pn hesabı ile ihale ayına götürür yada getirir fiyatlarını. Artık özel fiyat yapman 2025 de olduğu için uygun değil. Tabi bu söylediklerim birim fiyatlar ile bir değerlendirme yapıyorsanız geçerli. Tabii mukayese vs yapıyorsan analiz şeklinde bunu göstermen lazım, Anlaşılması açısından bu şekilde sizinle paylaşıyorum. İdareler ile ilgili mukayese yapıyorsun ki öyle sanırım sen özel yaparsan fiyatı çizebilir,

Temin edilen yada şartnamesi farklı ölçülerde kombine priz kutusu var ise özel fiyat yapabilirsiniz tabiki
Çok teşekkür ederim ayrıntılı açıklamalarınız için, sağ olun

Forum istatistikleri

Konular
131,327
Kullanıcılar
455,159
Son üye
aytek066

Yeni konular

Geri