bir faz 220 volt ise iki faz arası neden 380 volt

Diyotlar ile dönüşüm yapıldığında ac gerilimin negatif alternansı pozitif alternansa dönüşür ve kondansatörle filtre edildiğinde kondansatörde ac gerilimin tek alternanstaki tepe değeri ile nötür değeri arasındaki değer kalır.
Bunu uygulayarakta deniye bilirsiniz, bu hesabı yanlış yapanlar sistemlerde sorun yaşamaktadır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın Kabiliyet mesajınızı yeni gördüm.
Diyotlar alternans dediğiniz dalganın nötr eksenin diğer kısmını değiştirmesi imkanını sahip olmayıp, tam dalga doğrultma sisteminde diğer yarım dalga ile aynı yönde akıtırlar. Sizin kondansatör ile yaptığınız düzenleme ise bir elektronik girişim olup, elektrik özelliğini değiştiremez, çıkıştaki elektriğin davranışında etkiye sahip olur. Dalganın rms ve tepe değerleri üzerinden yazdıklarımızın dalga niteliğinin ifadesinde yazdığımız gibi olduğunu ifade edelim, elektronik elemanların zaten çıkışta etkiye sahip olduğunu reddetmeyiz.
Başarılar dileriz.
 
Cncaraştırma arkadaşım olayları internetteki bağzı resimlerle görsel olarak anlatmak istedim dikkatli incelerseniz olayı anlarsınız.
Size kolay gelsin.

yarim_dalga_dogrultma.jpg

tn014c1.gif

Rectifier_Tutorial.gif

rectbr3.gif

diode230.gif
 
Dikkatle incelememizi tavsiye ettiğiniz resimler tam anlamıyla bizim anlattıklarımızın görsel ifadeleri...
Yarım dalga ve tam dalga doğrultma, elektrik özelliğinin sabit kalması... Bobin ve kondansatörün akımı gerilimden sonra ve önce akıtması gibi elektrik etkilerinin çıkşa etkidiği vb...
İfade ettiklerimiz esas elektrik ifadeleri olup, sizin en son bir hatanızı ifade etmiştik ve son görsel eklemeleriniz de bu anlatımlarımızı geliştirmiş oldu.
Başarılar dileriz.
 
Diyotlar alternans dediğiniz dalganın nötr eksenin diğer kısmını değiştirmesi imkanını sahip olmayıp
Burada eksi alternans diyer tarafı etkilemez derken neyi kastediyorsunuz. Resimlere dikkatli bakarsan eksi kısımlar atrı kısımlara geçiyor.
Kondasatör çıkışlarıda tepe değerlerini alıyor.
Benim ne yanlışım olmuş anlamadım.
Bu dönüşümlerin sayısal değerlerine bakarsınız anlatmak istediğimi anlarsınız.
Sizin muhalif düşüncelerinizle uğraşmak zor, sizin esas amacınız doğruyu anlatmak olmayıp muhalif düşünce olmak.
 
Sayın Kabiliyet mesajınızda vardığınız hükümlerin hiçbirisi doğru değil. Hele ki sizden benim bir özel isteğim mi oldu? Olsa da tercih hakkınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Birçok hükümler verdiniz. Hatalarını ifade ettik. Bize hatalı dediniz. Tekrar düzelttik. Kendi sözünüzle çeliştiniz. Hata yapmışsınızdır, ufak bir hata olabilir dedik. Yine de hata varsa düzeltilir inancındayız.
Burada herhangi bir açıklamayı bilimsel olarak yapamayan anlayışlar, hata yapmak için yer ve zaman beklerler. Bilim dediğimiz herhangi değil; sabit olarak salt doğrudur.
Diyotlar sizin alternans dediğiniz yarım dalganın ne yerini, ne zamanını ne de başka bir özelliğini değiştiremezler. Bunu değiştirmek kendi ellerinde mi? Diyotlar iletken olurlar veya olmazlar, birde empedansları vardır ki genel olarak dirençten ibaret gibi düşünülür. Ampulü yakarkenki düğme ne kadar elektrik özelliğini değiştirirse diyottan da onu beklemeniz gerekir. Diyot köprüsü ile uygun yerde iletkenlik sağlanıp akımın teller üzerinde akma yönü belirlenir. Yoksa elektriğin zaman eğrisi, oluşumundaki potansiyel fark ve elektronik olarak gerilimin oluşum hali değişmez. Gördüğünüz üst kısma geçmiş eğri ise bizim ifade ettiğimiz teldeki akımın köprü diyottan ters akıtılmasından ibarettir.
Kondansatör ve bobin devre elemaları akımın öne alınması, geriye çekilmesi gibi çıkış etkileri ile çıkışa etki ederler. Bahsettiğimiz baştan bu yana olan dalga modeli izahı ile alakaları yoktur ama olsa da etkileri kendileri üzerindendir. Yani elektrik dalgası bu elemanlara geldikten sonra bunların etkisi olabilir. Ve bu devrelerin tahlili sizin yaptığınız gibi değil daha derin olur.
Ne yanlışınız olmuş? Olmamışsa biz düzeliriz. Bu sorun olmamalı, ama yanlışlarınızı düzelterek ilerliyoruz. Mesajlarımızdan rahatlıkla anlaşılır.
Hayırlı akşamlar
 
Bir fazın 220 Volt olduğu birçok ülke olduğu gibi,Amerikada 117 Volt,Japonyada 100 Volt olduğunu söylemek isterim.Bu ülkelerden gelen elektronik cihazlara enerji vermeden evvel etiket gerilim değerlerini dikkatlice okumanın yararlı olacağını ümit ederim.Kolay gelsin.
 
Bu arada ben araya girerek kendi sorduğumla ilgili bir açıklama yapayım, 120 derecelik faz farkı konusunda demek istediğim nasıl elde edildiği değil, alçak gerilim dağıtıma gelene kadar nasıl korunduğuydu. Yani nasıl elektrikteki voltaj frekans gibi parametreler sürekli değişiyor, üretimden bize gelene kadar birçok farklı merkezden geçen elektrikte üç faz arası bu 120 derece ve dolayısıyla voltaj nasıl korunuyor bunu öğrenmek istemiştim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,681
Kullanıcılar
449,952
Son üye
alihan özkan

Yeni konular

Geri
Üst