Binaların Kapı Kilidi Uzaktan Açma?

kurusaray

Üye
Katılım
14 Tem 2008
Mesajlar
198
Puanları
1
Yaş
39
Herkese merhaba

Arkadaşlar epeydendir düşünüyorum ama bı çözüm bulamadım. Fikri olan arkadaşlarin yardımlarını bekliyorum.

Binanın kapı kilidi mavi yuvarlak manyetik parça ile açıyoruz. Bazan marketten falan gelince iki elim dolu geliyorum . Anahtar cebimde ama ellerim dolu olduğu icin anahtarı çıkarmıyorum. Istiyorumki kapıya yaklasinca örneğin 30cm falan kapı açılsın. Mumkunmu acaba.

Mavi parçanın içini açtım pil falan yok sadece bobin var.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
yeni araçlarda o özellik mevcut siz yaklaşınca cebinizdeki anahtarı algılayıp kilitleri açıyor evdeki için de sistem kurdurman gerekiyor.
 
yeni araçlarda o özellik mevcut siz yaklaşınca cebinizdeki anahtarı algılayıp kilitleri açıyor evdeki için de sistem kurdurman gerekiyor.
Sistem kurarız ama binanın kapı kilit sistemini değiştiremem. Müşterek, 16 daire var. Herkesi buna ikna edemem. kapınınüstündeki kilit sistemi sabit kalmak şartıyla nasıl bir sistem yapabilirim onu düşünüyorum.
Kilit sistemi ekteki gibi.
 

Ekli dosyalar

  • 0_org_zoom.jpg
    0_org_zoom.jpg
    20.4 KB · Görüntüleme: 38
bi incele istersen
 
Rf kumanda ile çözebilirsiniz belki , kumandanın merkezini evdeki kapı açma butonuna paralel bağlarsınız ,mesafe yetermi evinizin bulunduğu katı felan hesaplamak lazım ,evde bulunan kumanda merkezine paralel ikinci bir devre ile devrenin bir kere tetiklenmesi sağlanabilir uygun mesafede kilit bir kere tetiklenir .Sonrası için sıfırlanması gerekir .Basit bir pic ile yapılır ya da kumanda devresi ile.
Sadece rf kumanda ile butona bir kere basarakta çalışabilir yaklaşınca çalışsın dediğiniz için bütün teferruat, benim de binada sık anahtar değişimi yüzünden böyle bir projem vardı ,anahtarsız kalmak fena bir durum,samimi komşularda evde olmayınca problem yaşıyordum 50 TL ye aldığım ucuz kepenk kumandasıyla röle çektirerek butonu bastırdım.Denemek uğraşmak lazım sizin proje için.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Rf-id'ler merkezin gönderdiği manyetik sinyal ile enerjilenip o enerji ile kendini ilgili radyo frrekan ile sisteme tanıtır. Mesafe uzatma ye bir yöntem duymuştum. Ayrıntısını bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst