Bilgisayarın açılmaması

byozan45

Üye
Katılım
7 Nis 2014
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
27
Bilgisayarımın ışıkları yanıp sönüyor pc room dan tık tık sesler geliyor ve ekran kartı fanı dönmüyor ama sorun ekran kartında değil onu takmadanda açılmıyor bilgisayar.
Önerinizi bekliyorum..
 
Bilgisayarımın ışıkları yanıp sönüyor pc room dan tık tık sesler geliyor ve ekran kartı fanı dönmüyor ama sorun ekran kartında değil onu takmadanda açılmıyor bilgisayar.
Önerinizi bekliyorum..

Güç kaynağı bozulmuş gibi duruyor, bilgisayarı beslemekte zorlanıyor gibi bir sonuç çıkardım anlattıklarınızdan. Son zamanlarda bilgisayar çalışırken elektrikte bir gidip gelme, voltaj düşmesi, dalgalanma vs. olmuşsa bu sebep olmuş olabilir.
 
Benimde başıma böyle birşey gelmişti ve sorun güç kaynağındaydı. Bir bakmanı veya baktırmanı öneririm.
 
içini açıp baktım güç kaynağına ancak goze batan bişey yoktu
 
BXEDGL.jpg

Hocam yukarıdaki gibi yeşil ve siyah uçları kısa devre ederek güç kaynağının bozulup,bozulmadığını anlayabilirsin.Kısa süreli kısa devre ettiğin zaman güç kaynağının fanı dönüyorsa güç kaynağı sağlamdır.
 
yanlız ben kısa devre yapmayı bilmiyorum kusura bakmayın açık açık anlatırsanız sevinirim
 
Sayın aslan93, tabiki bu yöntemle güç kaynağının (boşta) çalışıp çalışmadığını anlayabilirsin ama güç kaynağını bilgisayara bağladığın zaman yetersiz kalabiliyor. Elimde öyle güç kaynakları var ki bilgisayar çalıştırmıyor ama oto teybini çalıştırıyor.

Sayın byozan45, içini açıp baktım göze batan birşey göremedim demişsiniz. Zaten belli bir süre çalışmadan güç kaynağı içindeki bazı elemanlar gerek kartında gerek şasede renk değişikliği(siyahlama) sebep oluyor. Ayrıca tozlanma vs. dolayı gözünüze çarpmamış olabilir. Ya da hiçbir etki göstermeden transistörlerden birkaçı bozulmuş olabilir. Eğer bios ekranında kalıp biosun sesli hatalarından birini vermiyorsa sorun güç kaynağındadır.
 
Sayın atafırat,elinizdeki öyle güç kaynaklarının gücüne bağlı.Arkadaşın kendi güç kaynağı olduğu için gücü belli.Sadece çalışıp çalışmadığını kontrol edecek zaten bu yöntemle.Eğer çalışıyor felan derse daha başka yöntemler söyleyeceğim zaten.Önce güç kaynağının çalışıp çalışmadığını anlamak.Ve lütfen benim yazdığıma değil de arkadaşın sorduğu soruya cevap veriniz.
 
Birde şoyle bir sorun var ben bilgisayarı açıyorum fanlar donuyor ve anında duruyor birdahaki duğmeye bastığımda ise açılmıyor bu durum yeni başladı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst