Beyaz eşyalarımı ani voltaj yükselmesi ve düşmesine karşı nasıl koruyabilirim

elromandan

Üye
Katılım
19 May 2008
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar kaldığım evde elektrik bazen birden yükseliyo ve bazen de mum ışığı denecek kadar düşüyo... bunun için önere bileceğiniz bi röle varmı rölenin mono faze olması gerekiyor binada trifaze yok...benim gördüğüm gerilim konrol röleleri genelde trifaze...bana tafsiye edeceğiniz röleyi bir adet konaktörle bu gibi durumlardan korumak için kullanmayı düşünüyorum...bildiğiniz daha mantıklı bir yol varsa veya farklı bir cihaz biliyorsanız lütfen paylaşın...SAYGILAR...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Karaca elektrik firmasinin mono faze dusuk/asiri gerilim koruma roleleri var...Daha degisik markalarin ki de var..
Karaca elk. firmasinin kullanma kilavuzunu gonderiyorum.
Ote yandan, tri-faze roleler de monofaze sistemlerde kullanilabilir...L1 L2 L3 ve N ayaklari vardir genelde.Monofaze uygulamalarda sadece L1 ve notr ayaklarini kullanirsin.Eger role,faz yokluguna da karsi duyarliysa, L2 ve L3 ayaklarini da koprulersin...Saygilar
 

Ekli dosyalar

  • KL-25 SKAD-KAD 01.pdf
    639.9 KB · Görüntüleme: 8
tedaşa başvurarak hattını başka bir hatta bağlat.gerilimi düşen hattına fazla yük bağlanmıştır.o yüzden gerilim düşümü olur.kendi kablo kesitini ve sağlamlılığına bir bak,yada tüm ek bağlantıları iyice kontrol et.gevşeme olabilir.eğer etrafınızdaki binalardada gerilim düşümü yaşanıyorsa yapılacak tek şey tedaşa baş vurarak trafo gücünün yükseltilmesi talep edilecektir.başkada bir çözüm kalmadı.kolay gelsin.
 
Param var diyorsan Voltaj Regülatör al :)
 
Aklınızda olsun

Bu tarz gerilim dalgalanmaları ve belirli bir süreyi aşan kesintilerde zarar görmeniz durumunda bunu delillendirebilirseniz. (Yetkili servis..vs gerilim dalgalanmasından arızalanmıştır tarzı bir tutanak) Yeni yasalara göre Tedaş zararınızı karşılamak zorundadır. Bunu bir çoğumuz bilmiyoruz. ilgili kanun ve maddelerini size sunmak isterdim ama ben de hiç araştırmadım. Tabi iş işten geçtikten sonra yapılacak en son şey bu.

Maliyet büyük olmakla birlikte voltaj regülatörüne istinaden on-line UPS daha etkili bir çözümdür. Tabi fiyatını görünce, cihazlarınızın yanmasına razı gelebilirsiniz?

iyi paylaşımlar
 
hattı kontrol et Şebeke gerilimi sorunlarında hakkını arayabilirsin cihazlarının zarar gördüğünü kanıtlarsan regülatör de iyi bir çözüm tabi
 
Bu tip sorunlar %80 tesisatlarda kullanılan iletkenlerin kesitlerinin yetersiz ve adi kablo kullanımından olur. Voltaj regülatörünün çözüm olacağını sanmıyorum. Önce binanın anakolon hat koblolarını kontol etmelisin daha sonra sırasıyla kolon, linye, sorti hat kablolarını kontrol et.
 
kael firmasının düşük yüksek gerilim frekans gerilim simetrisi faz yoklugu faz sırası ve bunlara baglı zaman ayarları ile ilgili güzel bir rölesi var....işini görebilir..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,211
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Geri
Üst