Ben mi salağım yoksa yanlış nerede?

1991 yılıydı sanırım.adapazarı ned.meslek lisesi 1 g sınıfında elektrik okumaya başladım.ilk atelye dersime mehmet demirkol hocam gelmişti(şuan düzcede meslek yüksek okulunda görev yapıyormuş diye duydum)
bu mehmet hoca adapazarı end.meslek lisesi mezunudur.bu okula adapazarında birinci end.meslekde derler çünkü kuruluşu 1950 li yıllar.bir gün hocamızla sohbet ederken bize şunu söyledi.bizim dönemizde elektrik bölümünen 25-30 (tam sayıyı hatırlayamadım)^mezun olduk bunların yarısı öğretmen oldu diğerleride piyasanın en iyi elektrik ustaları oldu^ben 3 yılı bitirdim ama diploma alamadım.kredili sistemde okuyordum ve 5 tane zayıfım vardı.bazı şartlar nedeniyle bu derslerimi istanbul avcılar end.meslek lisesinde vermem gerekti.zayıf olan meslek dersime giren hocam necmettin karabıyık diye aklıma geliyor eğer yanlışsada özür dilerim kendisinden.hangi okuldan geldiğimi sordu.adapazarı birinci end.meslek lisesinden geldim hocam dedim.mehmet demirkol'un öğrencisimisin diye sordu ^evet^dedim.o benim meslek lisesinden sınıf arkadaşım dedi!!
benim sınıf arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla elektrikle uğraşan bir kişi var oda kırşehir taraflarında tedaşda çalışıyor.bir kişide istanbulda muhasebecilik yapıyor.diğer tanıdığım her kes polis memuru bende aylardır işsizim.eğer benim boyum kısa olmasaydı bende bu mesleği yapmayacak ve polis olacaktım.(boyum 1,64)
aynı okul ama eğitim artık aynı değil!bir dönemin öğrencileri üniversitede elektrik öğretmenliği okuyor geri kalanlarıda piyasada söz sahibi elektrikçi oluyor.
bizim dönemimizde piyasada çok iyi iş yapan bir tane bile elektrikçi çıkmıyor.çünkü eğitim bitmiş!!!öğretmenler bir şeyler öğretse bile öğrenciler öğrenemiyor!!!
1995 yılında ben istanbulda bir stajyerle çalıştım.tornavida tutmayı bilmiyor ama siyaseti biliyor.cezaevleri olayları vardı o zamanlar cezaevleri önlerinde gösteri yapıyordu aynı öğrenci.
 
eylül ayı ramazan bayramına denk geliyo okulların açılması 1 hafta ertelenir akabinde kurban bayramı sonra yılbaşı tatili cumartesi pazar tatili adananın kurtuluşu istanbulun fethi samsuna ayk bastı mardinden geçti tatil hava soğuk fırtına kar var tatil nevruz bahar gelmiş tatil öğretmen hasta tatil 23 nisan 19 mayıs 10 kası 29 ekim tatil öğretmenler günü anneler günü babalar günü sevgililer günü tatil genç sevgilisi ile buluşacak kafadan 3 gün tatil ee bide ara sıra hastalanır bizim gençler tatil uykuya kalır kafa tatili doğum günü mezuniyet günü yerli malı günü 100 gün zaten yaz ve deniz plaj tatili ALLAH AŞKINA SÖYLEYİN OKUL VE ÇALIŞMAK BU İŞİN NERESİNDE herkes cenneti istiyo ama ölmek isteyen yok herkes mühendis öğretmen olmak istiyor ama okuyan yok
 
Son düzenleme:
siz salak diilsiniz sadece eskiden gercekten oleydi sınıfta enfazla 4 bilemedin 5 kişi taktir alırdı aslında eski neslin anlama ve beyin beceri kabiliyeti azdı artı hocalar öğrencileri pek sevmez ve hakkını yer taktir vermemek için geleni yapardı şimdiki nesil zeki ve çok becerili küçücük bi çocuk öyle laflar ediyoki azınız açık kalıyo aslın gittikçe her nesil daha zeki ve kabiliyetli haa bu nasıl oluyo eski nesil gerizekalıda yeni nesilmi akıllı dersek benim aklıma 2 şey geliyo birincisi artı çocuklar nerdeyse gunun 10 saati tv karşısında dunya önlerinde hemen kapıyolar ikinçiside yaratıcının düzen kanunu diye düşünüyorum
 
Ben 1983 yılında Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünü, okul birincisi olarak bitirdim. Diploma mezuniyet notum 81/100. Okul birincisi dediğiniz kişinin ortlamasının bi kere 90'ın üzerinde 100'e yakın olmasını beklersiniz değil mi? O zamanki bölüm şefimiz ile görüşmemizde bana şunu söylemişti." Biz size notları gıdım gıdım verdik, yine de birinciyi biz çıkardık".
Şimdiki eğitim sistemini gözden geçirmek lazım.
 
geçtim meslek liselerini mühendisler bilmiyor motorun çalışma prensibini. Piyasa bastır parayı oku mühensiliği öğrencileriyle dolu. (hakkıyla kazanıp mühendis olanlara sözüm yok).
Her yıl görüyoruz öss sınavı çetelerini. Yakalanamayanların haddi hesabı yok.
 
bizim zamanımızda 40 kişiye 1 bilgisayar düşüyordu,baskı devre kalemi yada pnp kağıdı neredee! oje ile devrelerimizi çizer yanlışsa aseton ile silerdik,şimdiki çocuklar teknik donanım olarak çok şanslı hepsine bir bilgisayar düşüyormuş ama benim stajerlerimdende ohm kanunu bilmeyen var bence eğitimde sinerji eksik.bizler kıt imkanla eğitim yapanlar bilgiyi hazine bilirdik.
 
Size Tartışmasız E şıkkı diyebilirim.

Şu an bu sistemi en taze haldeyken ben yaşadıgımdan bilirim.

Eskiden meslek liseleri kıymetliymiş öyle anlatıyorlar :)

Üniversitedeki hocalarımız 2002 yılından önce gelen öğrencilerin kalitesinin gerçekden 10 yıl sonra yani bu zamankilerden kat kat iyi oldugunu hep söylerdi bize.
 
Bana imkansız geldi bu başlık bence o stajer sallamıs. Ben Karamürsel 100. yıl e.m.l elektirik bölümünü 2001 yılında bölüm birincisi olarak bitirdim. diploma notumda 5 li sistemde 4,05 gibi bişeydi. Sınıfta bırakın taktir almayı Teşekkürü bulan öpüp başıbna koyuyodu. 1. sınıfta zorla 1-2 kısı teşekkur. 2. sınıfta 3-4 tesekkur. 3. sınıfta 4-5 tesekkur 1-2 taktır alan gordum sadece.

işin bana sacma gelen tarafını anlatayım: Lisede aynı sınıfta okudugum bı arkadasım mezun olduktan 5-6 yıl sonra aynı lısenın kantınınde calısmaya basladı dolayısıyla hocalarla sureklı muhabet halınde ve ogrencılerıde tanıyodu.. Bana anlattıgı bı olayda kantıncının ogru gecen sene sınıfta kalmıs bu senede 11 tane zayıfı varmıs yuh dedım onbe ole ya .. o sımdı hepsı ole ınan hocalarda bıkmıs durumda suanda 4-5 tane zayıf getırene hocalar calıskan gözüyle bakıyo genelde cogunun 10 tane zayıfı var .. bazen hocalarla muhabet ederızde sızın zamanbınız ıyımıs gercekten sınıfta 10 zayıfı olan adam yoktu en tembel dedıgımız adam 4-5 zayıfı olurdu sımdı 4-5 zayıf getırene calıskan dıyoruz demıs.. bızzat bende hocalarımı zıyaret etmeye gıttıgımde aynı seyden sıkayetcı oldugunu fark ettım.

34 taktır tuhaf geldı.. Hangı memleket acaba bu
 
E:) bence eski hocalar iyiydi . Eskiye ozlemden mi kaynaklanıyor bilmem? Bizim stajyer lerden 20 de biri iş ile alakalı oluyor.
Her okuyan iyi usta olsa keşke.
KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst