Beko 2012 CX-gürültülü sıkma

abi ısıtıcı devreye girdiği zaman mı kontrol kalemiyle kontrol ediyim. ozaman 1nde faz 1nde nötr olucak.
 
abi kontrol kalemiyle ölçüm olmaz zaten :D kontrol kaleminde fazıgörürsün nötrü göremezsin. hiç ölçü aleti yok ise 220 V luk bir ampül bul ve ısıtıcı uçlarına ampül bağla. motor soketini sök ki içinde su varken çevirip sağa sola su sıçratmasın. ısıtma adımınaa gelince lamba yanıyorsa kartın sağlam :)
 
Bence rezistansı kontrol etmek için kısa yoldan evde uzatma kablosu varsa kablosunu ayırıp rezistans uçlarına direkt bağlayın. Makinede biraz su varken fişi prize takın. Suda ısınma yoksa arıza anlaşılır. Ben tamirci olmadığımdan elimde ölçü aleti vs yok, eşe dosta öyle kontrol yapıyorum :)
 
abi test verdim makina ısıtma haricinde herseyi yaptı.

güzel kardeşim.

Senin makinan konpanent hatalarında arıza sinyali (kontrol panelindeki led lerle )verir.
öncelikle makinanda bu tür uyarı ledlerinden biri veya daha fazlası yanıyormu ?
yanıp sönen ledin varmı? bu bilgileri burada paylaşmalısın ki ,sensör probleminmi var,ısıtıcı problemin mi var ,yoksa ısı seçme şalteri sorununmu var sana iletebilelim.
Ama benim öncelikle sana tavsiyem ısıtıcı üzerindeki sensörün kablolarını vede karta takıldıgı noktadaki soketi gözlemle ve soket baçaklarının tam temas edip etmedigine bak.
Bu kadar hor kullanıpta halen ayakta kaldıgı içinde üretiçi firmaya Teşekkür E-mail li yolla fazlası ile hak etmişler :)
 
alfa usta makinam normal şekilde yıkıyor hiç bi led de yanmıyor ısı seçme şalteri ve program verme düğmesiyle aynı Pamuklu90 Pamuklu30 felan.
 
ısıtıcıyı değiştir olsun bitsin arkadaşım :)
 
ısıtıcı sağlam abi
 
Arkadaşlar beko 2012 cx yıkama motoru soketleri lazım lütfen yardımcı olun yoksa makine elimde patlayacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,798
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst