Batarya kalibrasyonu

Trollust

Üye
Katılım
10 Tem 2017
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
23
Telefonumun bataryası ilk başlarda %13 ten %10 a düşüyordu. Bende kalibrasyon için play store'dan baterry calibration adlı programı yükledim. İlk kullandığımda %5 gibi bir şarj eklendi. Ben programı sık sık kullanmaya başladım. Şarj ederken ortalarda sonlarda falan 2 gündür kalibre ediyorum. Şarj artık örnegin %65 te takılıyor 30 dk gibi süre sonra jet gibi %40 lara %25 ten %15 e felan düşüyor. %1 gelince de 30 dk civari goturdu. Telefon modeli Xiaomi Mi4. Bataryası da çıkmayan tarzdan. Batarya degistirip çözüm bulamayanlar varmış. Fabrika ayarlarına dönsem olur mu. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
https://apkpure.com/battery-calibration/com.nema.batterycalibration
http://batterycare.net/en/index.html

Merhaba. Bakın, bu tür yardımcı yazılımların amacı; şarj/deşarj döngüsünü çok iyi (optimal düzeyinde) düzenlemek, mevcut kullanım ömrünü uzatmak, şarj durumu göstergesi kritik pil şarjı seviyesine geldiğinde bu sistemi batarya sağlığı için kapatmanızı isteyerek sizi uyarmak (kalibre edilen en düşük şarj yüzdesinde), saykıl (şarj/deşarj döngüsü) sayısını hatırlatıp size sürekli görsel bilgi vermek, vb. sadece hiçbir iç sıkıntısı olmayan bataryalarda, biraz benzetilirse eskiden akülerin içine atılan jet marka akü tabletleri gibi kullanım performansını en iyi yaparak düzenleyebilmiş olabilmek, sırf bunu artırabilmek amaçlı bir katkısı vardır. Sıkıntılı bataryaların sıkıntısını tam olarak kaldırabileceğini zannetmiyorum.

Laptop'da 7-8 yıldır "battery care" yazılımını düzenli olarak kullanıyorum, olumsuz bir etkisini değil olumlu etkisini şimdiye kadar da gördüm. Ancak kalibrasyon ayarlarının iyi ayarlanması mutlaka gereklidir, belki bu noktada yanlış yapılan bazı ayarlarla ilgili bir sıkıntı oluşmuştur.

Yazılımı bu androidden silip tam olarak (kalıntısız) kaldırınca batarya şarj yönetimi sisteminin fabrika ayarlarına geri dönmesi lazımdır diye düşünüyorum. Bununla ilgili bir seçenek androidin mevcut işletim sisteminde varsa, o zaman bu seçeneği oradan işaretleyerek eski (mevcut) batarya yönetim sistemi şekline geri dönebilirsiniz, örneğin. Kolay gelsin.
 
Merhaba kardeşim bataryaya iyice boşaldiktan sonra şarja tak %100 olunca cikar sonra %99 olunca tekrar tak 4-5 defa bu işlemi tekrarla nu da olmazsa ses kisma ve kilit tuşuna basip ordan temprary system cacheyi silince de duzelebilir daha önce s4 telefonumda basima geldi bu şekilde düzeldi detay istersen link birakabilirim orda resimlerle daha iyi anlatmış
 
Paylaşım için teşekkürler! :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,906
Son üye
maniacrelax

Yeni konular

Geri
Üst