Baskı devre yardım!

Katılım
22 Ocak 2009
Mesajlar
24
Puanları
1
baskıdevre.jpg Merhaba arkadaşlar ben yeni baskı devre ile uğraşıyorum kafam bişiye takıldı. Genelde hazır baskı devre şeması ararken şekildeki gibi renkli çıkıyor. şimdi ben bunu yazıcıdan çıkarıp çözücüye atasam her taraf toner olduğu için hiç bir taraf erimez! Acaba ben nereyi atlıyorum?
 
Orjinal çizim dosyalarını bulup, o dosyaların oluşturulduğu yazılımdan baskı almalısınız.

Resimdeki çizim Eagle çizimine benziyor. Uzantısı .brd olan dosyaları bulmanız veya resimdeki çizimi Eagle da yeniden oluşturmanız gerekiyor. Eagle Lite 10 cmx 10cm ebatında çizimler için ücretsiz olup Windows ve Linux surumleri mevcut.
 
1devre.jpg Kardeş Çizim derken Bu resmi kasediyorsun herhalde. Bu eagle çizimi. Bunu birdaha eagleden baskı devresini çizersem yukarıdaki şekil oluşmazmı? Proteusta da İsis te çizdikten sonra arese geçirince yine siyah bir sayfa üzerine renkli çizim oluşuyor.
 
dostum farklı renkler farklı layerları gösterir..her birini ayrı ayrı çıktı alıp basman gerekir
 
Ekli dosyayı görüntüle 7740 Kardeş Çizim derken Bu resmi kasediyorsun herhalde. Bu eagle çizimi. Bunu birdaha eagleden baskı devresini çizersem yukarıdaki şekil oluşmazmı? Proteusta da İsis te çizdikten sonra arese geçirince yine siyah bir sayfa üzerine renkli çizim oluşuyor.
Çizimi eagle da görüyorsan (veya ares te) Eagle veya Ares'ten çizdir (veya Plot ettir her neyse). O zaman siyah görünen yerler yazıcıda siyah çıkmaz. Yalnız çizdirirken bazı katmanları kapatman gerekir. Malzeme katmanı, yazı katmanı, vs. Ekranda ne görüyorsan çıktıda onu alırsın. O nedenle katmanları açıp kapatarak çizdirmek istediğin şekli bulunca bastır.
 
Tskler kardeş yardımların için biraz anladım şimdi deniyeceğim.
 
bu şekilde indirdiğin bir resimi ufak bir resim düzenleyici programı ile önce renkleri ters çevirip sonra normal bir yazıcıdan çıkartırsan bence senin işini görecektir. umarım yardımcı olmuşumdur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,439
Mesajlar
917,639
Kullanıcılar
450,366
Son üye
kerim13

Yeni konular

Geri
Üst