BASINÇ TRANSMİTERİ ve hidrofor

REZİSTANS

Profesyonel Üye
Katılım
18 Eki 2011
Mesajlar
1,714
Puanları
395
Yaş
56
2 ADET 7,5 kw 3-6 bar arası çalışan paket hidroforu 2 adet basınç transmiteri kullanarak 2 adet invertere nasıl bağlıyabilirim. bilgisi olan arkadaşlar bağlantı konusunda ve transmiter ayarlarının nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba!
Basın transmitterin analog çıkışlı olanları var. Transmit.. voltaj cıkışı ne olursa olsun(0-5V/0-10V/4-20mA) sürücüyü analog olarak kontrol edebilirsin. Ben ilave devreyle uğraşamam dersen:
0-5V çıkışlıda direk bağlayıp analog çevrim kazancını %200 e yakın değere getirmeniz gerekir.
0-10V zaten direk kullanılır.
4-20mA çıkışına 500 ohm direnç (%1 toler.) bağlarsanız akım kaynağını gerilim kaynağına çevirirsiniz.
***Tüm bağlantı şekillerinde parazit önleyici kullanmanız gerekir.(bknz. yıldız bağlantı)
 
Basınç transmitterinden aldığın voltaj veya akım ı belli bi kalibrasyona sokması gerekmekz mi yani sonuçta hidroforun belli basınçı sağlaması gerekiyorsa o basınç için gerekli devir için frekans ayarı yapmak gerekir. kanımca bu ayar için transmitterin verdiği çıkışın ölçtüğü basınç a ters orantılı olması gerekir böylelikle basınç düştükçe motorun devri artar bu kaybı karşılar.
 
transmiterve sürücüyü nasıl bağlıyabilirim.
 
Bağlayamazsın !
Basınç sensörün nasıl çalışıyor? (+dan - ye / - den + ya )(artan azalan)
Şayet Artan ise terslemen gerekiyor(ilave transistor vs kullanman geregebilir).
Azalan tipinde ise farklı güç kaynaklarından besliyorsan gnd(ACOM) uçlarını birleştirmen gerekiyor. Aynı güç kaynağı söz konusu ise +IOUT çıkışını sürücünün AIN ucuna 500 ohmluk paralel dirençle bağlar ve analog kazanç ayarını tekrardan ayarlaman gerekiyor(Bu 0-10V sinyal için geçerlidir).
Sürücünün ana control frekansı parametresini AIN ve giriş tipini 4-20mA getirmen lazım(giriş değeri tipi belki sürücü üstünde bir anahtar olabilir)

kolay gelsin....
 
KULLANACAĞINIZ INVERTERİN MARKASI NE YAZARSANIZ. PARAMETRE AYARLARIYLA, AYARLAYA BİLİRSİNİZ.ANLADIĞIM KADARIYLA BASINÇ ARTIKÇA MOTORUN HIZINI DÜŞÜRMEK İSTİYORSUNUZ.TRANSMITERDEN GELEN 0-10V VEYA 4-20mA DEĞERLERİNİ SÜRÜCÜNÜN ŞEMASINDA GÖSRERİLEN AI GİRİŞİNE BAĞLAMANIZ GEREKİYOR DAHA SONRA GEREKLİ PARAMETRE AYARLARINI YAPMANIZ GEREKECEK
 

Forum istatistikleri

Konular
128,315
Mesajlar
916,636
Kullanıcılar
450,149
Son üye
yusuf_19034

Yeni konular

Geri
Üst