Basınç test makinası problemi

Merhabalar,
Bu tip olcme yontemine "Pressure Decay Leak Test" deniyor. Bu konuda dunyada unlu firmalar var, Turkiyede en yaygin olani "Ateq" markasidir.
Oncelikle bu tip cihazlari incelemeniz cok faydali olur.
Bir kac ip ucu vermek the fayda var,
- oncelikle kacak miktarinizi belirlemeniz gerekiyor. Yani kac bar veya mbar veya Pa kacak olursa sistem uyari verecek.
- Daha sonra test basincinizi belirleyip kacagi testpit edebilmek icin kullanacaginiz basinc transmitterinizin hassasiyetine ulasmaniz gerekiyor. Yani kacaginiz max 120 mbar , test basincinizi 12000 mbar , olcum cihazlari hassasiyetine min %1 olmali.
Ama genelde kacak miktarlari bu kadar yuksek olmaz bu yuzden absolute pressure transmitter yerine differential pressure tran. Kullanilir. Ayrica 18-20 bit lik analog moduller kullanildigini gordum. Bu electronic tarafi
birde Mekanik tarafi var, olculen hacme gore denge tanklari kullaniliyor.
Yani anlayacaginiz bu cihaz el yordami ile yapilabilecek bir cihaz degil.
kolay gels in
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Daha önce benzer bir test makinası yaptık.Şekildeki resimde yeşil ve kırmızı trendeler ürün basınç eğrisi olarak görülmektedir. Sağlam ürün kırmızı trendi, arızalı ürün yeşil trendi ifade etmektedir. Her iki ürününde set edilen basınç değerine ulaşma süresinin aynı olduğu görülmektedir. Arızalı ve sağlam ürün arasındaki farkı anlamak için basınç/zaman eğrisinin farkı alınmaktadır.375 mbar’a kadar şişirilen ürünün set ettiğimiz 17 saniye içerisinde diğer set değeri olan 310 mbar’a düşmez ise sağlam olduğuna karar vermekteyiz.310 mbar’a 14 sn içerisinde düşerse arızalı olduğuna karar vermekteyiz. Sağlam ürünün basınç/zaman grafiğinde yapılan analizlerde düz bir çizgi halinde devam ettiğini görüyoruz.
DSCF0370.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst