Basınç Sensörü

Katılım
28 Nis 2008
Mesajlar
560
Puanları
6
Konum
Türkiye
Merhaba arkadaşlar ben elimdeki plc ile baca içerisinden geçecek gazı yada basıncı kontrol etmek istiyorum elimdede basınç sensörü vardiyelim.Transmitter üzerinden gerekli bağlantıları yaptığımızıda ekleyelim. PLCde Yazılım olayına geldiğimizde ben istiyorumki -5.. +2bar arası klape % 25 açık olsun 2 bar ile 5 bar arası %50 5bar ile 10 bar arasıda %100 olarak elimdeki küresel vana yada servo klapeyi açtırmak istiyorum plc ye gidecek basınç sensörünün sinyali ile ben bu ilişkilendirmeyi nasıl kurabilirim? Bu olayın genel adı pid kontrolmüdür ayrıca ??
 
PLC den farklı olarak. ORDEL firmasının PID proses kontrol cihazlarından faydalanabilirsin.Cihazları oldukca başarılı.Ayrıca oransal vana kontrol özelliği de var.
 
Evet öncelikle transmitterden gelen 4-20 mA elektrik bilgisini oransal olarak PLC'ye tanıtmalı ve çıkışları da bu oranlara göre ayarlamalısın. Ama PID kontrol böyle basit bir oransal çevrim değil.
 
bacada tehlikekeli olur evet ama, bizimki baca girişinde değil ayarlı klapeye göre içindeki baca gazının basıncına bakacak.Teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst