Basınç Şalteri

Katılım
22 Kas 2017
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
33
Konum
Ordu
Merhaba arkadaşlar,
Ben bir uygulamamda su pompalamak için kullandığım bir motoru basınç şalteri ile korumak istiyorum. Sistemde su yoksa kullanıcı motoru çalıştıramayacak fakat su basıncı yeterli ise çalıştırabilecektir. İnternetten biraz araştırdım fakat hangi ürün kaliteli hangi ürün kalitesiz anlaşılmıyor.
2-11 bar arası monofaze çalışacak bir basınç şalterine ihtiyacım var. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar hangi markayı kullanmam gerektiği konusunda bana yardımcı olabilirler mi?
 
Merhaba. Hidroforlarda kullanılan basınç şalterleri mevcuttur, ancak bunlar su tankının üzerindeki basınçlı havayı sabit basınçta tutup hidrofor çıkışının sürekli sabit basınçta su verebilmesini ve bu pistonlu motorun bu basınç azaldıkça fasılalı olarak çalışmasını ve basıncı sabitlemesini (basınç şalterinden ayarlı olan değere kadar) sağlar.

http://elektrikelektronikegitimi.blogspot.com/2017/11/sv-seviye-rolesi-baglanarak-bir.html

Eğer sistem olarak sözünü ettiğiniz çok büyük bir su deposuysa (Bundan tam bahsedilmemiş) o zaman basınç şalteri, hidroforlarda olduğu gibi bir işe yaramayacak, su seviye rölesinden (sıvı seviyesi tespit rölesinden) faydalanacaksınız, üst linkteki gibi. Yalnız linkteki motor 3 fazlı asenkron motordur, sizin bağlantınız ise monofaze asenkron motor bağlantısı şeklinde olacaktır.

Çalışma şeklinde U, L ve B su seviyeleri arasında pompa motorla çalışırken B seviyesine kadar su azaldığında motor bu röleyle durudurulacak ve susuz çalışması önlenecektir. Depoya su beslemesini bir flatör (En üst seviyeye kadar suyu şebekeden doldurup suyu bu seviyede kesen mekanizma) aracıığıyla deponun en üst seviyesine kadar bu dolumu olacak şekliyle ayarlayıp yaparsınız. Su kesildiğinde (aslında susuz kalma riski ancak o zaman veya pompanın gelen sudan daha fazlasını flatörden geçirip çekebilmesinde geçerlidir) depodaki su B seviyesine kadar pompayla güvenle çekilebilecek, bu seviyeden sonra ise çekilmeyip bu röleyle pompa-motor güvenle durabilecektir. Kolay gelsin.
 
basınç sensorunu ben bir cıhazda kullandım 100-150 mt de sorun yok mesafe uzarsa sensör algılamıyor hissetmıyor kullanacağın iş önemlı
 
Arkadaşlar 220 şamandıralı dalgıç pompası var elimde dağ evimde kullunacam basınç şalteri eklesem motor çıkışına kollektör vasıtasıyla çeşme ve evin su hattına bağlantı yapıldığında sanırım çeşme vs açıldığında motor devreye girerek su basar . Dimi ?
 
Şu sıkıştırılamaz akışkan olduğu için hidrofor tankı gibi bir tank olmadan olmaz. Yoksa basınç ani firlar
 
dalgıç pompanın gücünü bilmiyoruz, ve ben yine sesli düşünüyorum.
bir depom- sarnıcım var (1-3-5-10 ton önemli değil) içine dir dalgıç pompa koydum, şamandıralı su bitince çalışmayacak. buraya kadar güzel ev içinde musluk olan yerlerde su aksın istiyorum çünkü su depom yukarıda değil zaten o yüzden dalgıç kullanıyorum. nasıl yaparım,
1-pompa çalışır musluktan su akar, hemen akmazzz önce boru-hortum hattını doldurması gerekir ve ben bu süre içinde beklerim. ne yapmak lazım zaten bağ evi kaç tane musluk varsa hepsinin gerisine çekvalf takarım, pompa kapandığında su geri kaçmaz.
hadi buraya kadar çözdüm pompa nasıl çalışacak, musluk açınca çalışacak komplike musluk dünyanın parası, ben ucuza getireyim istiyorum. o zaman her musluğun başına ortak bir on-of anahtar koyarım olay biter. eeee benim ellerim kirliyse ne olacak? o da kolay ayak hizasına koyarım işi ayağımla hallederim. buraya kadar her şey güzel de bir sıkıntı var yalnız, musluğu açtığımda suyun debisini nasıl ayarlıyacağım? on puanlık uzmanlık sorusu. deponun içine bir bypass sistemi kurmalıyım ki sistem çalıştığında, musluktan akan suyun debisini ayarlarım dalgıç pompam hem yorulmaz hem de bana hizmet eder.
ne dersin @arif2626 sesli düşündüm ben umarım işine yarar, (bu arada biz başka bir sistemde yaptık oldu)
 
ARKADAŞLAR BİZİM KURUM 4 KATLI STANDART POMPALI HİDROFOR KURULU BUNDAKI SORUN ŞÖYLE ARADA MESELA MOTORUN BİRİ SÜREKLİ ÇALIŞIYOR HİÇ STOP ETMEDEN NERDEYSE TESISATTA BIR YERLERI PATLATACAK YAKLAŞIK BIR AY ONCE YINE YAPMISTI BUGUN YINE YAPTI BOYLE OLDUGUNDA PANOSUNDAKI PAKET ŞALTERI KAPATIYORUM BELLI BIR SURE SONRA AçTIğIMDA NORMALE DONUYOR KIME SORSAM FAKLI FARKLI ARIZALAR SOLUYOR KİMİ BEYINDEN KIMI MEBRANDAN KIMI HAVADAN KIMI BASINCTAN DIYOR EN SON BUGUN BIR BOBINAJCIYLA GORUSTUM BASINC ŞALTERI ARIZALIDIR YANI DURUK ŞALTER DEDI BENDE ACABA BEYINDEMI SIKINTI VARMI DIYE DUSUNUYORDUM ARKADASLAR BUNUN ARIZASI BU ŞALTERDENMI YAPAR YARDIMCI OLABILRISENI Z SEVINIRIM
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst