Bant Sistemi Sınav sorum

sapanci444

Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
35
arkadaşlar acil çözüm bekleyen bir sorum olacaktı, senaryo şu şekilde

malzememiz S1 seviyesinin altına inince M1 çalışacak, S2 seviyesinin üstüne çıktığında da M2 çalışacaktır. m1 motoruna Yumuşak yol vericiyle, M2 motoruna da inverter yol vericiyle yol verilecektir. m2 motoru dururken 40 sn gecikmeli duracaktır. ayrıca L lambası malzeme s1 üstüne çıktığında yanacaktır...

kumanda devresi ve akım yolu şeması acil sınav için gerekmektedir. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
umarım işini görür biraz hızlı çizdim haberin olsun...
 
Arkadasımıza yardımcı olmussunuz, ama yanlıs okumadıysam, yol verme softstart ve ınvertör ile denmiş. Gerçi kontaktörlerın yerıne cıhazlarda çizilebilir. Bu durumda, M! ve M2 kontaktörlerınımn yerıne yardımcı roleler cizilmesi gerekir ve M2 motoru 40 sanıye sonra duracak denıyor, çızımde ıse 40 sanıye sonra calışacagı görunuyor..
 
dikkat edereniz zaman rölesi ton değil tof...
 
hocam bunu motorları soft starter ve inverterlisini nasıl yapacağım bilginiz varsa yönlendirebilir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,976
Kullanıcılar
450,021
Son üye
eimqoeL

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst