Bant üzerinden geçen cisim adedini sayan bir düzenek nasıl kurulur?

arkadaşım merhaba dediğin gibi sensör kullanmalısın diğer arkadaşlarında dediği gibi cisimden yansımalı olabilir sayacağı malzemeye uygun olarak metal veya plastiği algılayacak cantırla nasılmı yapıcaksın malı kaç tane saydırmak istiyorsan o değeri gir kantıra kuyu dolunca ise ani set değerine uşaionca cantırı resetle tekrar döngü baştan başlasın yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
 
dostum bant üzerinden geçen ürün adedini sayabilmek için, ürünü görmesi için cisimden yansımalı sensör kullanabilirsin ürünün metal mi başka malzemimi olduğuna göre ve rengine vs gibi özelliklerine göre uygun sensörü seçmen gerekir diye biliyorum. . benim bildiğim ve gördüğüm bir deneyde cisimden yansımalı sensörler örneğin ürünün renk yoğunluğuna göre bile çıkış vermeden önce ayrım yapabiliyorlardı. . sayma işlemini de counter yardımıyla yapabilirsin. .
 
unutmadan bir de tabi her 3 X malzemeden sonra paketmeleye girileceği için , counter ı her 3 üründen sonra yeniden sıfırlayacak şekilde ayarlaman gerekir. . paketleme kısmında anladığım kadarıyla belirli sayıdan sonra başa dönmen gerekmiyor fakat ürünü sayarken bunu yapmalısın. . ve istediğin malzemeleri karaköy de okçumusa caddesinde bankalar caddesinde hanların bir çoğunda bulabilirsin . .
 
mrb erwinkönig bende yakınlık algılayıcılar ve bant üzerinden geçen malzeme sayısını gösteren bi proje yapacağım sen sorunun cevabını bulduysan bana da yardım edebilir misin 2 hafta içinde yapıp teslim etmem lazım biraz çabuk olursa sevinirim
 
1 ADET SESÖR VE PANACONİK PLC İLE HERŞEYİ HALLEDERSİN..
 
Basit bir devre ile yapılacaksa, hazır cihaz istenmiyorsa, ayrıca mikrokontrolör de kullanılmayacaksa bu iş en son 74390 onlu sayıcı entegresi ile yapılabilir. Bunu Internet üzerinde ararsanız datasheet'ine ulaşabilirsiniz. Sayıcının CLK girişine Sensörün çıkışı bağlanabilir.

Bir 74390 10 a kadar sayar, elde çıkışı da diğer bir sayıcının clk girişine bağlanırsa, bu şekilde istediğiniz sayıya kadar sayacak bir devre elde edilir. Tabii sayarken de, bunu 7Segment display ile göstermeniz gerekir, ki bu da ayrı bir kod çözücü gerektirebilir.
 
Bant üzerinde bulunan malları algılama özelliğine sahip bir sensörden alacağınız bilgisi sayıcıya bağlayarak sorunu çözebilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst