bana bass gitar amfi devresi

aly123

Uzman Üye
Katılım
23 Tem 2007
Mesajlar
370
Puanları
241
Yaş
32
bass gitar amfileri çok pahalı ve alabilecek gücüm yok belki bi amfi yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
 
aslında gitar anfilerinin normal anfiden bi farkı yani bi arana anfisine bile bağlasan olur.
kaç W yapmak istiyosun....? 50,60,70,100,150,200,250,500Wrms
 
30 watt falan ama bi amfi oluyo 1000 watt az ses çıkıyo başka bi amfi oluyo 100 watt ama sesi daha fazla. bide arana amfi si ne ?

şu anda sony müzik seti var gitar ona takılı ama kalın sesleri iyi vermiyo normalde müzik setinin bassları iyidir.bide tonları da iyi vermiyo

haparlo yu nasıl bulcam nasıl bişey olmalı ?

Düzenleme Kaanzaza :

Mesajlarınızı arka arkaya yazmak yerine önceki mesajınızı düzenleyiniz.
 
Öncelikle amplifikatörlerin üzerinde yazan değerlere inanmayınız. Teyp veya amplifikatör üzerine 1000 watt yazmak çok kolay eğer gerçek 1000watt ses verebilse kulağınız sağır olur. Fenerium stadının müzik tesitatının 850 watt olduğunu duydum. stadı ve evinizi düşünün evdeki teyibinizin yalan söylediğini anlıyabilirsiniz.

Diğer bir konu gitarlar için özel amplifikatörler üretilir normal bir amplifikatör veya teyb üzerinden kaliteli bir ses beklemeyiniz.
 
bende ölyle düşünüyordum gende bilgi için sağol

elinizde bas gitar amfi devresi varmı varsa paylaşırsanız sevinirim
 
anfi devresi internette bolce var önemli olan hoparlörleri koyacagın kolon bunu hesap edip araştırman lazın
bass gitarın verebileceği en alt ses i bile verebilecek bir kolon tasarlaman lazın öyle tahta kutuya koyayın olsun deseniz bile dünyanın en iyi anfisinide kullansanız ses alamazsınız birde hoparlör faktoru var tabiki

akustik olayını araştırırken( 13 sene önce üniversite yıllarında) en alt bass sesleri alabilmek için bazı insanlar kolonlarını betondan yaptırmış.

ahşapdan olanları kullanacaksanız bass reflex deliği olanları tercih etmelisiniz bu deliğin capı ve içindeki borunun bile hesabı var ben şimdi hatırlamıyor ama zamanında cok hesaplamıştım.

birde normal anfi devresi önüne alcak geciren filitre devresi koyarakta bass sesleri attıra bilirsin özetle anfide ne yaparsan yap kolon ve hoparlörün bass için uyumlu olmalı.
 
bilgi için sağol.Bu dediklerinden sonra vaz geçtim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,183
Mesajlar
915,685
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst