Balkondan Rüzgar Enerji Üretimi ?

malesef güneş yada rüzgar pahalı kalıyor.. ve kendini amarti etmesi 7-8 yıl kadar..
ancak gelecek için ülke faydası için geçilmesi gerekiyor bu sisteme.. devletimiz biraz kafa yorup bu işe teşvik vermeli
 
Sistemi kaba taslak düşünürseniz ihtiyacınız olanlar;
-Rüzgardan aldığınız gücü öncelikle stabilleştirmeniz yani dengede tutmanız gerekiyor. Yani sürekli 12 yada sürekli 24 vb gibi. Bunun içinde ya mekanik olarak bir çözüm üreteceksiniz (rediktör gibi) yada elektronik olarak sürücü devresine ihtiyacınız olacak. Bunu minik bir örnekleme gerekirse: bilgisayar usb voltajı 5v olarak geçer ve bu ne 4 olur nede 6, aksi taktirde bağlı olduğu cihazlar zarar görür. Bunu sağlamak içinde gerek psu da gerekse anakartında kontrol devreleri mevcuttur.
-Kontrol ünitesi, eğer bu sistem için yatırım yapıyorsanız şarttır. Çünkü sistemi takip etmeniz gerekir ki önemli parçaları verimli ve uzun süre kullanabilesiniz.
-Kaliteli ve yüksek amperajlı (tercihen jel akü) akü kullanmanız gerekecektir.
-Son olarakta yüksek watlı bir invertör. Yani söz gelimi ufo 2500watt ise invertörünüz min 2500w olmalıdır ki ufonun derecesini yükselttiğinizde arızaya yada aşırı yüklemeye geçip kendini kapatmasın.

Toparlarsak genelde bu tarz gerek solar gerekse rüzgar gibi temiz enerjiler pek ısıtma sistemlerinde kullanılmamakla beraber kullanılan yerlerde doğrudan ısıtıcı ile kullanmamaktadırlar. Açıkcası ben bu sistemden pek verim alınabileceğini düşünmüyorum. Buna yapacağınız yatırımı bence aynı sistem ama güneş paneline yatırsanız en azından güneş rüzgardan daha dengeli olacaktır diye düşünüyorum. Hiç değilse ilk maddedeki giriş enerjisini düzenleme olayını atlamış olursunuz. Isınma olmasada diğer sistemlerinizde aydınlatma ve temel ihtiyaçlar gibi işlerde kullanabilirsiniz. Tekzende hazır paketlerin olması gerekiyordu onlara bir göz atarsanız aklınızda sarfiyatla ilgili ufak tefek fikirler oluşabilir.

Umarım yazdıklarımın faydası olmuştur. Farkında olmadan yanlış bir bilgi verdiysem kusura bakmayın düzeltin arkadaşlar. Amacım doğru bildiklerimi paylaşmaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst