Başlangıç için PIC Programlama Tavsiyesileri

ernuynk

Üye
Katılım
27 May 2010
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba.

Meslek lisesi mezunuyum ve şuan EEM 1.sınıf öğrencisiyim. Lise yıllarımda pic programlamayı maalesef çok az görmüştüm. Dersler biraz daha elektrik ağırlıklıydı.

1) Öncelikle başlangıç olarak neleri önerirsiniz? Mesela dil olarak hangi dil ile başlamalıyım?
Araştırmalarıma göre karmaşık devreler dışında ASM çok yaygın olarak kullanılıyor ve başka bir dilde program yazarken sorun çıktığı zaman yine ASM bilmek gerekiyormuş.

2) Program yazmak için hangi derleyiciyi önerirsiniz? (Dile göre tabi)

3) Kaynak olarak önerebileceğiniz kitap vb. bir şey var mı? İnternette bir çok kitap var fakat hepsi farklı farklı mikroişlemci çeşitlerini konu almış. Kararsız kaldım.

Şimdiden teşekkür ediyorum.
 
CCs C ile başladım ben, Serdr ÇİÇEK in kitabı çok güzel anlatmış, çalışırken hiç sıkılmadım... Neden C dersen, üniversitelerde hemen hemen her bölümde C anlatılır, kodlara daha aşina olacağımdan ve güvendiğim bir kaç kişini tavsiyesi üzerine...
 
yorumlar için teşekkür ediyorum
 
arkadaşlar ccs c yi bende öğrenmek istiyorum öğrenmek için neleri bilmek gerek
 
cemaluri önce programlama dilini bileceksin ccs c programlama dili öğrenmek için sedar ÇİÇEK'in pic programlama kitabını alacaksın okuyacaksın sonra program yazmak için yazılım ve derleme programı indireceksin yavaş yavaş öğrendiğin kodlarla bir program yazacaksın programı pic'e yüklemek için HEX'e çevireceksin elde etmiş olduğun HEX kodunu pic'e yüklemek için bir modül beraberinde yükleme programını alacaksın yazdığın programı pic'e yükliyeceksin hepsi bu kadar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst