Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar bina içi elektrik tesisatıyla alakalı dökümanlarınızı bekliyorum.. sıvaaltı sıvaüstü elektrik tesisatını basit bir şekilde anlatmam lazım sizden yardım bekliyorum:)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşlara staj için bana elktrik kaba tesisatla ilgili detaylı acıklamalı hazır bilginiz varsa gonderebilirmisiniz::( beklıyorum
 
selam arkadaşlar. bina işinde elektrik kabloları kaçıncı kattan çekilmeye başlansa daha pratik olur yorumlarınızı bekliyorum. bodrum ve zemin katta inşaat faaliyetleri devam edeceği için 1. kat bana uygun geliyor. sizler ne düşünüyosunuz???
 
emright arkadasımızın dedıgı yerden ulasa bılırsın
 
Arkadasim,

bir bina tesisati icin cesitli faktörleri göze alman gerek. Bina derken icinde sabit daireler, yani müstakil elektrik aboneleri varmi? Ona göre saat panosunun
büyüklügünü ayrlarsin. Oradan cikar her dairenin sigorta kasasina Ihtiyaca göre tek,iki veya üc phas ana hatti cekersin. sigortalardan odalara ayrilirsin. bu arada topraklamayi ve koruma hattinida unutmayalim. Sistemine göre.
Ve en önemlisi kesinlikle Standartlara uyarak olsun.

Bu anlatim baya baya bir kaba anlatim oldu.
Umarim isine yarar.
Zeki
 
Tesisat ile ilgili staj defteri gibi bir birikim arıyorum yani yani bir kişinin bir bina da yaptığı tesisat ile iliğili Adan Zye her şey yardım edebilir misiniz hayırlı ramazanlar..
------------------
Tesisat ile ilgili staj defteri gibi bir birikim arıyorum yani bir kişinin bir bina da yaptığı tesisat ile iliğili Adan Zye her şey yardım edebilir misiniz hayırlı ramazanlar..
 
Son düzenleme:
staj defterinde 16 madde olur. ilk dönem 8 ikinci dönem 8 olmak üzere. adi anahtar tesisat komutatör anahtar tesisatı,vaviyen anahtar tesisatı,komanda mühürleme,tek fazlı motoru start stop ile kontrol etme,swich devresi,devir yönü değiştirme bunlara benzer şeylerdir zaten netten de bulabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst