Bütün sigortalar neden atar?

arif_aydin

Üye
Katılım
17 Eyl 2010
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
41
Merhabalar. Forumu karıştırdım ama net bir cevap bulamadım. Yeni aldığım evde dünden beri ilk etapta kaçak akım rölesi atmaya başladı. Gecikmeli olarak 5dk 10 dk süre ile atıyordu (sigma 40A -30mA trifaze) tesisattaki tüm fişler çekildikten sonra yine atınca arızalı olabileceğini düşünerek devre dışı bıraktım direk verdim enerjiyi. Fakat bu seferde (25A C tıp sigma) sigortalar atmaya başladı. Ama atışlar ya hep beraber ya 4 lü 2dk sonra kalan 3ü, ya baştan 2 si sondan üçü, ama sonuçta peyder pey gecikmeli olarak hepsi atıyor. Bir elektrikçi olarak anlam veremedim. Evvela C tipi sigortaları B tıp ile değiştireceğim. Fakat Evdeki buatlarda ne kadar ek varsa hepsini dışarı çıkardım yine sigortalar 5 dk sonra ya hepsi birden yada 3 er beşer atıyor. Başına böyle bir şey gelen var mı acaba??? Son durumda kaçak akım tölesi iptal edilmiş ve tek fazdan besleme yapıldığı halde aynen devam ediyor sorun.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hocam birden oldu. 1.5 aydır kullanıyoruz sıkıntı yoktu. Zaten yapan firma gelecek bakacak. Ama aklım almıyor sigortaların hepsi birer ikişer yada üçer dörder atması çok tuhaf. Kısa devrede hemen atar ama bu gecikmeli şekilde 5dk 10 dk sonra atıyor.
 
Gecikmeli atması,kötü temas ve mesafe uzaklığı ile ilgilidir.Daire içerisinde,uzak me-
safeden bahsedilemediği için,hepsinin müş-
terek geçtiği ! bir noktada kötü temas ihtima-
li var.AFDD röle koruması,bu tip arızalar için
geliştirilmiştir.Ondan olsa isi,sigortalardan
önce o alet çalışacaktı.
 
duvara açtığımız bir delik ile alakalı gibi duruyor, deliğin ordan sanırım hat geçiyor bizde vidayo boruya atmışız anlaşılan şu an sigorta atmıyor, tam çözümü bulursak tekrar yazarım.
 
Her türlü arızaya müdahalede önce kendine ne oldu da bu olay gerçekleşti? diye sormanız gerekir. Buata yada prizlere su mu girdi? duvara delik mi deldim? süpürgenin kablosuna asılıpta mı fişini prizden çıkardım? priz yerinden çıkar gibi oldu ama umursamadım... v.b. her türlü son yapılan eylemler gözden geçirilmelidir. Arıza bulmanın ilk temel kuralı budur.
Kaldı ki siz delik delme işlemini yaptığınız esnada da bu olay gerçekleşmiştir. Ona rağmen şüphelenmemeniz ilginç !
 
Son düzenleme:
Yine atmaya başladı delikle alakası yokmuş.:( Tespit ettiğim diğer durum çamaşır makinesinde gövdeye kaçak var ama fişten çeksem bile atıyor.
 
sigortadan sonra giden ilk buatta tüm lamba priz kablolarını ayırın, atmadıkça diğer buata geçin, bu şekilde arızaya ulaşmış olacaksınız, bu işlem için kar röleyi devreye alın, röle sigortaya oranla daha hassas olduğundan hemen atacaktır
 
peki KAR devrede iken sigortanın atmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
hatta sigortanın kendi kendine kalkmasını nasıl değerlendirirsiniz? Şu an evde değilim oğlum videoya çekmiş bende kulanklarıma inanamadım ama sigorta kendi kendine nasıl kalkar?????
 
peki KAR devrede iken sigortanın atmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
hatta sigortanın kendi kendine kalkmasını nasıl değerlendirirsiniz? Şu an evde değilim oğlum videoya çekmiş bende kulanklarıma inanamadım ama sigorta kendi kendine nasıl kalkar?????

Markası ne? kaç yıllık sigorta? sigorta arızalıdır. Kaçak akım rölesi Faz-Toprak ve Nötr-toprak kısadevresinde atar. Sigorta Aşırı akımda, Faz-nötr ve faz toprak kısadevresinde atar. Faz-Nötr kısadevresinde kaçak akım rölesi atmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst