Bütün sigortalar neden atar?

peki KAR devrede iken sigortanın atmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
hatta sigortanın kendi kendine kalkmasını nasıl değerlendirirsiniz? Şu an evde değilim oğlum videoya çekmiş bende kulanklarıma inanamadım ama sigorta kendi kendine nasıl kalkar?????
Tamam hocam ben senin çözümünü buldum.
Önce evi güzelce okutup üfletiyorsun.
Baktın o da mı olmadı. Evin 4 köşesine çiş yapıyorsun. Üzerlik ağacının dalını evin içersin de yakıp her tarafı tütsülüyorsun. Sonra başlıyorsun asıl olaya. Yallah cinler yallah, kışkış cinler kışkış. Dans eşliğinde bunu söyleyerek çılgınlar gibi evin için de dönüyorsun.
3 vakite kadar sigortaların tepesi atıp evi terkedeceklerdir.
Neyse sadece şaka mahiyetlidir. :D:D:D

Birde sigortaların girişinde tek faz olduğunu düşünerek tek sigortaya enerji vererek deneme yapman. Her sigorta için belirli sürede ayrı ayrı denemelisin.
Diğer arkadaşlar ve sen olabilecek bir çok arıza sebebini yazmışsınız. Sanırım bir sigorta diğerlerini etkiliyor olabilir. Sadece bir varsayımdır.

Ama kesin çözüm; Yallah cinler yallah, kışkış cinler kışkış :D:D
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Madem elektrikçisiniz size en kesin çözümü söyleyeyim kaçak akım test cihazı alın veya temin edin bazı meger cihazlarında bu özellik var u-nit markası bu konuda en ucuz olanı bütün devreleri test edin bu cihazla sigorta kutusundan başlayın toprağa kaçak varsa linye de size bilgi verecektir buatlara geçin oradan lamba veya prizlere kadar sorunu kökünden çözersiniz
sigorta kendi kendine kalkıyor diyorsunuz bu mantıken mümkün değil
Tamam hocam ben senin çözümünü buldum.
Önce evi güzelce okutup üfletiyorsun.
bu olay gerçekmiş gibi geliyor. :) Kendi kendine kalkan sigortaları değiştirin içleri bozulmuş olabilir kaçak akımı da değiştirin iptal etmek çözüm değil daha büyük sorunlar çıkarabilir başınıza benim evimde de sigma var tek sorun yakınlara yıldırım düşerse atıyor kaçak akım başka sorunla karşılaşmadım
 
peki KAR devrede iken sigortanın atmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
hatta sigortanın kendi kendine kalkmasını nasıl değerlendirirsiniz? Şu an evde değilim oğlum videoya çekmiş bende kulanklarıma inanamadım ama sigorta kendi kendine nasıl kalkar?????

bu ilğinç durumu , bizlerde görsek videoyu yayınlarmısınız ?
teşekkürler .
 
Merhabalar. Forumu karıştırdım ama net bir cevap bulamadım. Yeni aldığım evde dünden beri ilk etapta kaçak akım rölesi atmaya başladı. Gecikmeli olarak 5dk 10 dk süre ile atıyordu (sigma 40A -30mA trifaze) tesisattaki tüm fişler çekildikten sonra yine atınca arızalı olabileceğini düşünerek devre dışı bıraktım direk verdim enerjiyi. Fakat bu seferde (25A C tıp sigma) sigortalar atmaya başladı. Ama atışlar ya hep beraber ya 4 lü 2dk sonra kalan 3ü, ya baştan 2 si sondan üçü, ama sonuçta peyder pey gecikmeli olarak hepsi atıyor. Bir elektrikçi olarak anlam veremedim. Evvela C tipi sigortaları B tıp ile değiştireceğim. Fakat Evdeki buatlarda ne kadar ek varsa hepsini dışarı çıkardım yine sigortalar 5 dk sonra ya hepsi birden yada 3 er beşer atıyor. Başına böyle bir şey gelen var mı acaba??? Son durumda kaçak akım tölesi iptal edilmiş ve tek fazdan besleme yapıldığı halde aynen devam ediyor sorun.
Buatlarda adım adım gitmişseniz sigortalarınızda sıkıntı var demektir. sigma markadan daha kaliteli ürünleri seçmenizi tavsiye ederim. basit bir multimetre elinizde olsaydı;
tez zamanda daha iyi sonuçlar elde ederdiniz . En önemlisi zamandan kazanırdınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,269
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst