Bölümlerin seçim hakkında

ampera

Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
421
Puanları
1
arkadaşlar şu sisteme hiç anlam veremiyorum.Tabi ki bu benim fikrim herkesin fikrine saygı duyarım.Neden şu elektrık -elektronik fakültelerinde 4.sınıfta bölümler seçiliyor,bilir bir kişi 4.sınıfta bölümünü seçti. tamam ama 1 yıl bölümünle ilgili ne kadar ders alabilir ki.Demek istediğim bölümler 2.sınıfın basında yada 1.sınıftan seçilse daha güzel olmaz mı?
4.sınıfta da aynı lise gibi fabrikalara staj yapmaya gidilse okula gidilmese mühendislik kavramını orda daha iyi anlaşılacağı kanaadındeyım şuan ki sistemimiz tam bir kaos 4 yıl tabiri caizse eşşek gibi çalış sular seller gibi förmül ezberle 4 yııl sonra boş bir kutu gibi çık meslek ile alakalı sadece bir kaç teori kafaya yerleşmiş sonra piyasa da iş bulmaya çalışılıyor.yaşta zaten geçmiş gel birde o saatten sonra iş mi ögrenecen tecrübe mi edinecen. Okuyan arkadaşlara bu yoldan geçmiş bir abiniz olarak bir önerim var.Okula başladığınız andan itibaren gidin çalısın 3 4 sınıfa geldığınız zaman aklınız başınıza gelmesın vay ben sımdı ne bölüm sececem fılan yapmayın mezun olduktan sonra nasıl olsa dıplomam var herkes alır dıye dusunmeyın pıyasa serefsız sahtekarlarla dolu.Saygılarımla bir yanlışımız olmus bir kusurda bulunmuşsam af ola.​
 
Mühendislik fakültelerinde 1. ya da 2. sınıfta bölüm seçilmesinin pek bir manası olmayacaktır. Zira tüm mühendisliklerde neredeyse 1. sınıfta dersler aynıdır. Herkes matematik, lineer cebir, fizik, programlama vs. gibi temel bilimler derslerini alıyor. Hatta bazı özel üniversiteler mühendislik fakültesine genel olarak öğrenci alıp, 2. sene hangi mühendisliği okuyacağına dair seçim hakkı tanıyor.

2. sınıfta ise her mühendislik kendi dalı ile ilgili temel mühendislik bilimleri dersleri alır. Örneğin makine müh. okuyan kişiler, dinamik statik vs. alırken, elektrik müh. elektromanyetik alan teorisi, devre analizi, lojik devre vs. dersleri alır. Bu derslerin verilmesindeki amaç asıl mesleki derslere gerekli olan altyapıyı hazırlamaktır. Mesela alan teorisi, elektrik devreleri gibi dersler elektrik makineleri için temel derslerdir. Ya da elektronik, diferansiyel denklemler, devre teorisi vs. konularını bilmeyen bir kişinin güç elektroniği dersini alması manasızdır.

Alan seçimleri ise 3. ve 4. sınıfta yapılır. Burada herkes kendi çalışma alanına göre derslerini seçer. Bu seçilen dersler bütünün bir parçaları gibidir. Mesela kontrol alanı için otomatik, dijital kontrol, mikroişlemci, güç elktr gibi dersler ya da elektrik tesislerinde çalışmak isteyen biri içinse enerji üretim, iletim, dağıtım, yüksek gerilim vs. gibi dersler vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,538
Kullanıcılar
450,132
Son üye
probey313

Yeni konular

Geri
Üst