Aydınlatma Hesabı bilgisi lütfen yardım.

gumuskunye

Üye
Katılım
6 Eki 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar elimde 150 lüx ile aydınlatılması gereken bir mahal var. Mahal bir elektrik pano odası. 4,2m boyunda 2,6m eninde ve 2,6m yüksekliğinde. Kullanacağımız armatürde resimde verildiği gibi. Bu ışık seviyesini bu ortamda ve bu armatürle sağlayabilir miyiz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
2rp5yz7.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Hocam. Teknik bir hesaplama istiyorsan, Siteco'nun Relux ya da Calculux programlarını kullanman ve bunlar üzerinde gerekli katsayıları girerek hesaplama yapman gerekir.
Kolay gelsin...
 
aydınlatma simülasyonu için diAlux ü tavsiye ederim.
 
Önerileriniz için teşekkür ediyorum. Benim için kolay ve pratik bir şey lazım. İnternette bir excel dosya formatında hesaplama şablonu buldum ama hiç hoşuma gitmedi. Aslında benim istediğim işin erbabı biri tarafından bir örnek çözümleme yapılmasıydı. Yine de teşekkürler.
 
2adet armatür kullan odayı üçe böl ve tak
 
Arkadaşım ben olsam Enerji Odasının aydınlatmasını P-2x40W'lık armatürle sağlardım. Enerji odası 150 lüx olması gerektiğinden eminmisin? Eminsen P-3x40W'lık armatür kullan..
 
arkadaşım pratikte metrekareye 12watt olaçak diye aklımda kalmış senin yerde heralde 11 metrekare.132 watt ışık yeter sanırım. kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst