AVM kompazasyon nasıl yapılır

fetheden

Üye
Katılım
4 Eki 2008
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba elimde kompanzasyonu yapılacak bir alışveriş merkezi var gücü 12150w kompanzasyon sistemi kuracagım entes 12 röle kullanacagım yardımcı olurmusunuz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Alışveriş merkezinin kompanzasyon projesi yapılmamış mı?
 
arkadaşım bina eski bir yer
şu anda ceza yiyor düzeltmek istiyorum bana yardımcı olursan sevinirim
 
faturada görünen güc

___

bana msn de yardım edebilirmisiniz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
O zaman siz gerçek güce göre kompanzasyon hesabı yapmalısınız. Peki işletmenin gerçek gücü nedir? Yük özellikleri ve çeşitleri nelerdir? Devreye girip-çıkma süreleri nasıldır? Bu gibi bilgiler olmadan doğru bir başlangıç yapılamaz.
 
Avm lerin çoğu kendi kompanzasyon sistemlerini kuruyor ...fakat kendi sistemlerine fazla yüklenilmemesi için her mağazaya ayrı ayrı kompanzasyon sistemi kurduruyorlar.
 
Dün buraya görüşümü yazmısdım, herhalde cıkmadı.12150 w. bır AVM nin aylık faturası için çok çok düşük bır güç değilmi. Herhalde bır yerde yanlışlık olmalı. Bunu, AVM içinde herhengı bir mağaza bır gunde tüketir. Her neyse, bu düzeltilir. Her magazadaki, UPS, Bilgisayar, Asansör, Yürüyen merdıven, Hızkontrolle sürülen sogurma gruplarının fanların sürüm lerınden dolayı harmnıkde büyük derecede bozulmalar olmaktadır. Tavsıyem, madem çalısan bir sistem var, öncelıkle harmonık ölçümünü yaptırınız. Yapamayorsanız veya yapmıyorlarsa; en azından kullanılanacak kondansatöelerin çalışma gerilimini 500 Volt olarak seçmenızde yarar vArdır. Bırde, kompanzasyon gruplarının bulunduğu mahalli çok iyi havalandırınız derim..
İyi çalışmalar.
 
12 kw düşük bir güç bence büyük bir a.v.m. değil büyük bir satış mağazası gibi . aylık tüketim kw. takılı sayaç amperajı veya akım trafo oranını
bu yönde bilgileri verirseniz daha iyi yardım alırsınız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,877
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst