Autocad ile İlgili

samet.068

Üye
Katılım
5 May 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar;


Autocad'de pano projeleri çizimi yapıyorum. Ama yapmış olduğum çizimin sayfaları 10 ile 100 sayfa arasında ve a4 çıktı ayırken tek tek alıyorum acaba tek seferde 100 sayfayı nasıl alabilirim? Bu konu hakkında yardım edebilirsiniz?

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Saygılarımla
 
evet bende emin olmak istedim belki ben bilmiyorum diye yardım istedim. teşekkür ederim
 
10 yıl kadar önce benzer bir uygulama yapmıştım.

bir tanesi şu anda tam hatırlayamadım ama şöyle idi galiba...print yapmak için tüm komutları tek tek notepad e yazıyorsun. daha sonra bu dizini autocad de çalıştırıyorsun. Bu komut dizilerini oluşturması kolaydır. dezavantajı ise her seferinde proje dolu ya da boş olsun 100 sayfa çıktı verir.

ikinci yöntem ise lisp programlamayı bilmek gerekiyor. Programı şu şekilde oluşturmak gerekiyor. Proje içindeki sayfaların oluşturlduğu dış çerçeve block olmalı. list komutu ile ve block count ile tüm bloklar ve insert noktaları bulunacak. plot komutu ile bu blokların insert noktalı first point olacak, ikinci nokta ise bu bloğun insert noktasının sayfa boyutları kadar ötelenmesi ile oluşacaktır. Daha sonra lisp komutu ile bloğu çağırdıktan sonra, bu lispe adını verdiğiniz komutu yazıp enter a bastığınız anda tüm proje printerden çıkacaktır.

İşin özeti böyle. Çok uzun zamandır lisp kullanmadığım için yazmayı unuttum. Ancak autolisp ile ilgili bir forumda konuyla ilgili bilgi alınabilir.
 
Öncelikle teşekkür ederim.

Autolisp komutu sende acaba var mı? Ben lisp komutunu bilmiyorum da :(
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst