Autocad de Bir Projedeki Nesneleri Başka Bir Projeye Nasıl Aktarırım?

Forum sitelerinin kuruluş amacı, bilgi paylaşımıdır. Arkadaşlarımız sağolsun konuyu açan arkadaşımıza yeterince bilgi verdiğini ve sorunun çözüldüğe inanıyorum, sonuçta bilmediği birşeyi öğrendi. Sizin de alakasız ve gereksiz yorumlarınızın arkadaşın işine yarayacağını düşünmüyorum.
 
autocadde nesneleri büyütüp küçültmek için scale komutunu kullanılır.
küçültmek istediğin sekli seçerek command satırına sc yazıp enter tuşuna basıyorsunuz daha sonra 1 ile 0 arasında bir sayı girerek seçili şekli istenilen oranda küçültebilirsiniz.

kolay gelsin.

arkadaşım o zamanda projenin öleçeği ile oynamış olacak onları mimar ölçekli çiziyor bu işi öle çözemez ben yıllardır bu işin içindeyim çok kalabalık die adlandırdıgım projeler geliyo bir ofset 5'e 20 sn gibi birsürede gerçekleştridigim bunun çözümünü ben dxf formatına çevirip sonrada onu tekrar aynı dosya ü<erindede kardedip dwg ile çalışmayla çözdüm yrdımcı olduysam ne mutlu :)
 
copy paste yaptıktan sonra regen komutunu kullanabilirsin.
 
copy paste yaptıktan sonra regen komutunu kullanabilirsin.

regen komutu çizimi güncellemek için kullanılır. zamanla yuvarlakların veya yayların altıgen olduğunu görebilirsiniz. bu durumda "regen" komutunu kullanırsanız, yuvarlak yay gibi objelerin düzeldiğini görürsünüz.
 
ama copy paste yaptıktan sonra regen komutunu yapmazsan taşıdığın nesneyi küçültemezsin.
 
soru sorulabilir isteyen de cevap verir bence bunu uzatmayalım arkadaşlar.. gerekli cevaplar verilmiş ama kısaca söylemek gerekirse.. copy base point ile yaparsan ve sonrasında scale edersen daha iyi olur. Ctrl+Shift+C sonrasında seç. diğer sayfada Ctrl+V işle yapıştır..
Seçip Scale (SC) ile de ufaltabilirsin.
 
sa arkadaşlar elektrik projelerin de ölçek nasıl biliniyor
her ölçegi yazan projede ölçek dogru degildir dediler bana
ama anlamadıgım çıktı alırken ölçek ayarlıyoz proje sıgsın diye misal 90lık kagıda 1 /100 ölçek proje çıkartıyoruz orada sıkıntı yok ama
bi abi de bana ölçege sıgmıyorsa 1/20 al çıktıyı 1/100 olur dedi o nasıl oluyor ??? yardımcı olursanız sevinirim
ve
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,978
Kullanıcılar
450,021
Son üye
eimqoeL

Yeni konular

Geri
Üst