Audio diafon sistemleri arıza notları

rokar kardeş.


CAT5 kablo Dt 8 yerine kullanımı............

kablo kodlamalarını tümüyle aynı uygulamkta sorun yaşamyacağını düşünürsen tabiki çalışır.ancak ilerde arıza takibinde zorlanılabilir.
 
evimde audıo sa 301 kapıcılı diafon mevcut, herşeyi normaldi, son 2 haftadır çift zilide ya çalmıyor, ya duyamayacağımız bir sesle çalıyor, deminde kontrol ettim ses iç zilden basılınca çok az geliyor, diafonun içini açıp kopuk kablomu var mı diye baktım hoporlör dahil bütün kablolar normal, vidalarını genede sıktım yine ses çok az geliyor, ama bazen dıştan ve içten basılınca ses ilk yüksek çıkıyor sonra devamı çok az sesle geliyor. ne yapmalıyım yeni diafon mu almalıyım yoksa başka bir çaresi var mı, diğer herşey normal (otomatik kapı, kapı ve kapıcı normal). yada sizin önerilerinizi bekliyorum... bu sorun sadece benin dairemde mevcut diğer yerlerde bir sıkıntı yok.. saygılarımla....
 
Slm mardahan arkadaş senin kablo bağlantılarında yalnışlık var
 
Bir tanıdığımın apartmanında, audio marka AS 207 model, zil+diafon sistemi mevcut. Bu sistemde girişteki panellerden butonlara basıldığında, her kattaki zil çalışıyor ve her kattaki diafon üzerinden kapı otomatiği çalıştırılabiliyor. Ancak her kattaki diafon üzerindeki kapı butonuna basıldığında tiz bir uğultu sesi geliyor. (Yukarıdaki yazılarda; bunun nedeni, blendajlı kablo kullanılmamasıdır yada hoparlörün arızalı olmasıdır diye söylenmiş.)

Hoparlörü değiştirdiğimde sorun düzeldi ancak aradan 1 saat geçmeden hoparlör tekrar arızalandı. Şimdi bu durumda sorun santaldemidir ve santrali değiştirmek mi gerekir yoksa hoparlörün arızalanmasının başka bir nedeni var mıdır?
 
selam arkadaşlar audio eski model kapıcılı görüntüsüz konuşmalı sitemin bağlantı şemasını gönderebilirmisiniz? tşklr
 
arkadaşlar audio fts 303 diafon sisteminin bağlantı şemasını paylaşırsanız teşekkür ederim.
 
VST-100 ayrıntılı bağlantı şemsını gönderebilirmisiniz
 
Zil butonunuz veya panel altındaki zil devrelerinizi kontrol edin
 
audio diafon sistemde bağlantıda 3 nolu daireye basınca 6 nolu dairede çalıyo bazen 4 nolu dairede çalıyo bi yardımcı olursanız sevinirim .teşekkürler şimdiden
otomasyon
Zil panelleri altında bazen zil devre kabloları ezilp bu problemi yaratabiliyorlar
 
olur da zil kartı üzerimdeki melodi çipini değiştirmen gerekir. um serisi çipler var Audio zil kartlarında.
Üstadlar selamlar evimde Audio SA 201 diafon takılı, ancak zil seslerini hiç beğenmiyorum resmen oyun havası çalıyor, dışarıdan alacağım bir zili bu sisteme taktırıp diafon özelliklerini kullanmaya devam etmek istiyorum sizce olur mu? cevplar için şimdiden teşekkürlerimle.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,754
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst