Audio diafon sistemleri arıza notları

merhaba arkadaşlar. bende 3 daire arasında sadece konuşmak istiyorum. bunun içinde diafon veya daire arası konuşma sistemlerindenmi kurmam gerekir veya tavsiye edebileceginiz daha kolay bir çözüm varmı acaba.

Audio Elektronik' in yeni geliştirdiği BUS Plus sistemiyle sadece DT 8 diafon kablosu kullanarak rahatlıkla yapabilirsiniz. Tek ihtiyacınız dairelerde kullanılacak 3 adet dijital telefon ve bir adet 40 W güç kaynağı.. Kolay gelsin
 
bizim binadakide arasıra çalışmıyor çalışmadığı zamanlarda apartman girişindeki butonlara basıldığında yada katlardaki daire girişindeki butonlara basıldığında hiç bir şekilde ziller çalmıyor konuşma hapörlör sistemide çalışmıyor sonra bir bakmışssın hepsi çalışmaya başlamış acaba problem neden kaynaklanabilir elektrikçiyim diye bana söylediler bende bunlardan hiç anlamıyorum dahada bozarım diye ellemedim acaba sorun nerden kaynaklanabilir ???
 
slm arkadaşlar 32 daireli sesli haberleşme sistemi üzerinde çalışıyorum daire şubeleriyle kapı arasında ses alamıyorum içerden basıldığı zaman daaaart diye ve uğultu sesi geliyor 8 katında kablosunu yeniledim hala aynı çızırtıda var bana renk kodlarınında ne anlama geldiğini yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim kapıcılı opar marka santral daireden kapıcı dairesiyle görüşme yapılıyor orda da az cızırtı var
 
Son düzenleme:
slm arkadaşlar 32 daireli sesli haberleşme sistemi üzerinde çalışıyorum daire şubeleriyle kapı arasında ses alamıyorum içerden basıldığı zaman daaaart diye ve uğultu sesi geliyor 8 katında kablosunu yeniledim hala aynı çızırtıda var bana renk kodlarınında ne anlama geldiğini yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim kapıcılı opar marka santral daireden kapıcı dairesiyle görüşme yapılıyor orda da az cızırtı var

Merhaba
Audio bina iletişim sistemin ürettiği muhtemelen AS serisi santral kullanıyorsunuz.
Kapı ile konuşmada ses ile ilgili problem yaşıyorsanız genellikle yapılan hataların başında santral ile zil panelindeki kablonun blendajlı kablo yerine zil teli. v.s hoparlör kablosu yerine kullanılmasından ileri gelmektedir.
Boru içinden değilde dışardan seyyar bir şekilde hoparlör hattını blendajlı kablo ile deneyebilirsiniz.
 
merhaba arkadaslar ben zıllerı ayrı olan Audio FT 200-201 Kapıcısız Fonksiyonel Telefon sıstemı olan bı yere zıl tesısatını bastan sona cektım zıller calıstı ama dıafonda cok buyuk bır uqultu sesı var ve kesılmıyor eskı tesısatı yapan arkadas karman corman yapmıs o yuzden herseyı soktum yanlız santralın orda 4 adet kablo bosta duruyor ne ıse yarıyor bılmıyorum yardımcı olursanzı sevınırım
 
meraba arkadaşlar ben as 300 ün bağlantı şemasını arıyorum yardımcı olursanız sevinirim
 
ustalarım verdiğiniz değerli bilgileriniz için hepinize teşekkür ederim. benimde bir katkım olsun bir nebze; bugün audio as200 model bir diafon tesisatında ne dışarıya nede dairenin içine ses gitmiyor. dairenin içindeki şubeden (diafondan) uğultu sesi geliyor. bu arıza bütün binadaki dairelerin içindeki şubeden (diafondan) uğultu sesi geliyor ama ses ne dışarı gidiyor neden evin içine geliyor. öncelikle daire içindeki diafondan kırmızı ve yeşil ışıkların durumuna baktım. normal bir şekilde zil çalınca yeşil ışık yanıyor ve biraz zaman sonra sönüyor. burda durum normal. santrale gittim dairelere giden kabloları söktüm kendi evimden getirdiğim ve çalıştığını bildiğim şubeyi (diafonu) taktım uğultu yine aynen geliyor ses ne dışarı gidiyor ne de dışarıdan içeri geliyor. yani arıza aynen devem ediyordu. bu sefer dışarıdaki zil butonlarındaki hoparlöre giden blendajlı kabloyu santralden söktüm ve kendi evden getirdiğim 8 ohm 0,25 watt veya 0,50 watt hoparlörü direk santrale bağladım ve ev içindeki şube ile konuşmayı denedim ve sonuç olumlu oldu arıza bundan dolayı oluyormuş. bugün yaşadığım deneyimimide siz değerli ustalarımla paylaşmak istedim. ancak ustalarım size bir sorum olacak benim elimdeki hoparlörün arkasındaki mıknatıs biraz büyük dışarıdaki zil butonuna sığmıyor acaba bu hoparlörden nerede bulabilirim. aradım ancak bulamadım. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
bir deneyimimde kendi dairemde oldu as202 kendinden hoparlörlü (yani zil sesi için harici bir zile gerek yok), çift sesli (dışarıdan ayrı daire kapısından ayrı sesle çalan) model santral mevcut. dışarıdan ses daire içine geliyordu. ancak daire içinden dışarı ses gitmiyordu. daire içindeki şubenin hoparlörünü değiştirdim arıza düzeldi. bu da ayrı deneyimimdi.
 
aynı sorun bendede var uğraştım her yolu denedim olmadı.santıralı komple değiştirdim şimdi ziller çalışıyor...
 
as 202-16 diafon sizteminde arıza var başka biri tarafından kurulmuş şimdi ilgilenmiyor sorun şu dışarıdan veya içeriden zillere basıldığında ziller çalıyor fakat buton bırakıldığında ziller susuyor ve konuşma yapılamıyor ne dışardan ne içerden ses gitmiyor servisi aradım bana santralin zil rölesi arızalıdır yeni santral takın dediler 3 tane santral değiştirdim sorun hala aynı kabloları kontrol etim dairelerdeki şubeleri söküp tek tek denedim yeni şube denedim olmuyor sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim (not: ilk santrali değiştirdiğmde panoda kaçak vardı ve bütün diafon kablolarında elektrik vardı kaçağı bulup düzelttim şimdi bi sorun yok)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,273
Mesajlar
916,377
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31
Geri
Üst