Aspiratör motoru

Katılım
2 Mar 2017
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
40
bd8a8a289904e72ea10d2fec6f41a848.jpg


arkadaşlar merhaba.

Bu motor bir aspiratör motoru. Sadece renklerine bakarak bunu nasıl çalıştırabiliriz. Hangi uçlar hız kademesi, hangi uçları birleştirip enerji vereceğim?

Sent from my ASUS_Z00AD using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Ölçmeden yorum yapamam ama görünüşe göre soldaki beyaz nötr siyah - kırmızı - kahve devir gibi görünüyor.

ölçü aleti ile en yüksek omaj gördüğünüz sargı uçlarına voltaj verebilirsiniz. Ayrıca uyarayım rotor takılı olmadan bu motora voltaj kesinlikle vermeyiniz.
 
Beyaz muhtemelen yardimci sargi. Ben bu tarafi çözemedim. 2 devir var
 
Bu tip motorlar gölge kutuplu motor adı altında geçer. Bağlantı şeklini araştırabilirsiniz.

http://www.electro-motor.com/h-25-golge-kutuplu-aspirator-motoru

Şu sitede elinizdeki motora ait bir kaç çizim ve devir hakkında bilgi var. Kablo bağlantı terminalide aynı. Ancak bağlantı şemasını vermemiş. Biraz daha araştırayım ama gölge kutuplu motorlarda yardımcı sargı olmaz diye biliyorum. Tek sargı vardır. yada çok devirli olurlar. Çok güçlü motor değildirler.
 
Doğru diyosunuz. Zaten stator oyuğunda gölge kutubu var. Ben ilk anda 2 sargı görünce atladım, hatta kondansatör nereye bağlanacak diye bile düşünmeye başladım.
Velhasilgönderdiğiniz reaimle ayni motor. Bugün temizledim. Yarin toparlayip calistiracagim. Sonucu yazarim. Cevaplar icin tesekkurler

Sent from my ASUS_Z00AD using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
ben mantıken yazdim sargi omajlarini olcunuz bu motorda baska turlu bir baglanti olamaz.
 
Gölge kutuplu, tek fazlı asenkron bir motordur. Yalnız fiziki bir dış görünüm farkı olarak umumiyetle kullanımda olanları tek sargılıdır, sadece 2 sargı ucu çıkar, bunda ise bu sargıları dönen rotorun üst ve altında olacak şekliyle ikiye ayırmışlar, 110+110=220 volt ac girecek şekliyle, çıkış sarım uçları kendi aralarında seri olarak bağlandığında, 2 giriş ucu olan sıradan bir gölge kutuplu motor (narenciye sıkacağının şanzımanlı motorundaki gibi) haline dönecektir, bir farkı yoktur, bu biraz karışık kablolu görünüşü sizi yanıltmasın sonuçta. Kolay gelsin.
 
Arkadaşlar bende aspiratör motoru var 3koblo var beyaz siyah kırmızı ve nasıl bağlanır nasıl çalıştığını bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
914,989
Kullanıcılar
449,802
Son üye
sadık Mehmet

Yeni konular

Geri
Üst