asenkron motor ile senkronize etmek

frankaras

Üye
Katılım
16 Eki 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
55
iki adet AC motor var. bir tanesenisin hiz bilgisini sabit bir carpanla carpip ikincisinin hizinin buna gelmesini nasil saglayabilirim. bu olay dinamik olarak kontrol etmeliyim. eger birincisinin devrini degistirirsem ayni zamanada ikinciside otomatik olarak degismeli. yardimlarnizi icin simdiden tesekkur ederim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bu işi inverter(motor driver)kullanarak yapabilirsin.Biliyosun asenkron motorda devri değiştirmek için ya kutup sayısını değiştirrecen yada frekansı kutup sayısını değiştireneceğin için frekansı değiştirmen lazım...Bu işide ancak inverter(motor driver) ile yapabilirsin..Motorlar ikiside aynıysa frekanları eşitelediğin an ikiside aynı devirde döner ama farklıysa devirleri eşitleyebilmen için ya matematik hesabı yapıp frekansı bulacan yada bi takometre bulup onunla ayarlayacan..
 
1. ye bir enkoder bağlar ve plc de hızlı sayıcı kullanarak devrini hesaplatırsın daha sonra sabit kat sayı ile çarpar ve bulduğun sayıyı worde çevirip analog çıkış kanalından motor sürücüsüne gönderirsin (örneğin mikromaster delta teco vs. yeterki analog olarak kontrol edilsin) olur biter.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,356
Mesajlar
925,709
Kullanıcılar
451,836
Son üye
gkhndo

Yeni konular

Geri
Üst