""Arkadaslar basınç sensörleri hakkında Yardım""

Katılım
17 Kas 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba, Benim Baskıya dayanıklı basınç sensörleri hakkında yardıma ihtiyacım var.
Bu basınç sensörlerinin kullanılacak alanı şöyle açıklayabilirim;örneğin bir şekilde zemine konulan bir sensörün üzerinde bir traktör geçecek ve bu sensörün bunu algılaması gerekiyor bu tipte ki sensörler hakkında çok araştırdım ama pek fazla bilgiye ulaşamadım yardımcı olabilir veya beni yönlendirebilirsiniz çok sevinirim.şimdiden çok teşekkrüler...
 
hangi sısteme uygulayacaksin aciklama basınç sensörü olçüp durmayami yarayacak hidrolik sistemi uygulayacasin aciklama yaparsan sevinirim
 
Soruda eksiklik var.hedefin traktör bir noktadan durmadan geçecek ve kapı mı açılacaksa öneri farklı olur.
Traktör bir noktada duracak ve traktördeki yük farkını hesaplayacaksan loadcell kullanırsın.
 
Yapmak istediğim traktör bir noktadan geçtiğinde traktörün ağırlığı ile sensörün bunu algılaması ve kapının açılması veya bana uyarı vermesi..
 
Okulda atelye temrini olarak benzer bir alarm devresi yapmıştık. Çalışma prensibi basit idi. Şöyle ki; Bir paspasın aralarında yalıtkan olan iki aliminyum levha yerleştiriliyor. Bu levhalar kararlı bir osilatörün rezonans devresi elemanını oluşturuyor. Paspasın üzerine herhangi bir ağırlık geldiğinde osilatör frekansı değişiyor. Elektronik devre bu frekans değişimini algılayıp çıkış üretiyor.
Kolay gelsin.
 
Klasik tartı sistemlerini düşünün. Arkadaşımın da dediği gibi, loadcell kullanırsın birde bunu algılayacak bir kontrolör (emko,esit...vb), bi ağırlık değerine kontrolörü set edersin, o değeri geçtikten sonra kontrolör çkş verir. Basit bi devre.
 
Yapmak istediğim traktör bir noktadan geçtiğinde traktörün ağırlığı ile sensörün bunu algılaması ve kapının açılması veya bana uyarı vermesi..

Yapılacak iş sadece bu ise ve herhangi bir ölçüm yapmıyacak iseniz daha basit bir yöntem olan endüktif sensör mantığında bir sistem kurmandır.

Fabrikalarda bu tipde kapılar çok kullanılıyor. kapı önünde zeminin altında en az 1x1m genişliğinde bobin bulunuyor. Metal aksamlı bir alet bu bobinin üzerine gelince kapı açılıyor.
 
sadece kapı açtıracaksan o sistem sana pahalıya malolur sen genede manyetik sistemler var onlara bir bak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,225
Mesajlar
915,940
Kullanıcılar
450,017
Son üye
melike.gkck1

Yeni konular

Geri
Üst