A1 hatası = komprasör 5 başarısız kalkış denenemesinden sonra uyarı kodudur
komprasör degişimi şart hatası.
 
ariston 4058 nf ekranda A 2 hatası gosterıyor ama calısması normal ne olabılır ?
 
buzdolabının ust bolumu cok guzel sogutuyor fakat alt bolum en ust sevıyeye ayarlasamda hıc sogutmuyor ve cok cabuk ici karlanıyor sebebi ne olabılır yardımcı olursanız sevinirim....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
A1 hatası = komprasör 5 başarısız kalkış denenemesinden sonra uyarı kodudur
komprasör degişimi şart hatası.

Sn Alfaromeo
PTC yada röle hangisi varsa bunların arızasında da kompresör devreye girmeyecektir,termik açtıracaktır , '' kompresör değişimi şart'' hatası bu durumda yanlış bir değerlendirme olmuyor mu ?
 
Sn Alfaromeo
PTC yada röle hangisi varsa bunların arızasında da kompresör devreye girmeyecektir,termik açtıracaktır , '' kompresör değişimi şart'' hatası bu durumda yanlış bir değerlendirme olmuyor mu ?

yukarıdaki degerlendirme üretici firmanın hata kotları karşılıgı olarak servislerine vermiş oldugu bilgilendirme dökümanlarından alınmıştır .motor yardımcı elemanlarında bir hata oldugu zaman motordan kaynaklanabilecegi [fiziksel darbeler hariç]bu nedenlede motor ilk kalkış rolesi veya termik hatalarının motor hatası (motor degişimi şart) hatası diye yorumlanmıştır.
 
bence sistemde yağ tıkanması olabilir dolap çalışırken gövdesine kulağınızı dayayıp sesini dinleyin çok fasla şırıltılı sesi duyuyorsanız evaporatörün temizlenmesi gerekiyor demektir.
kılcal boruyuda tıkanma nedeniyle takmışlardır.dolabınızın etiketinde ürüne ne kadar ve hangi tip gazdan verilmesi gerektiği yazmaktadır.takılan kompresörün üzerindede gazın tipi belirtilmektedir.bunların uyuşup uyuşmadığınıda kontrol edebilirsiniz.
son olarak herşey normalse gaz şarjında sorun olabilir tam gramında verilememiş olabilir.
servis size yeterince yardımcı olup sorununuzu gidermiyorsa çağrı merkezine şikayette bulunup ürününüzün performans testini yaptırın.sıcaklık kaydedici cihaz ve watt kaydedici cihaza bağlıyarak dolabınızı en az üç günlük ölçüme alsınlar tabiiki ev ortamında sorunu gideremezlerse tüketici mahkemesine başvuracağınızı belirtin mutlaka yardımcı olurlar.
 
ararken bu konuyu buldum başlık açmıyim dedim yardımcı olursanız sevinirim.
4058f model dolabım dün arıza yaptı, gösterge ve iç aydınlatma lambaları yanmıyor tabii motorda çalışmıyor. makina elektrikçisi olduğum için kabloları falan kontrol ettim, ekovata kadar herşey normal, elektrik geliyor.göstergenin bulunduğu kartı sökmek için sağ ve solda iki vida var sökmek istemedim , size danışıp sökmek istiyorum.nereye bakmamı önerirsiniz.
 
sorunu çözdüm, Belki birisine lazım olur diye arızayı nasıl giderdiğimi yazıyorum.
besleme kartındaki 220 voltun üzerinde olan dc 400v 3.3 mfd lik elektrolikid kondansatör kısadevre olmuş ve bunun üzerine 1kohm luk direnç, 1N 4007 ile 2ohm luk direnci patlatmış. bunları değiştirince sorun çözüldü.
herkese teşekkürler.
 
kardesım su konuda yanılma nofrost buzdolaplarının hepsınde kılcal degıs eksı 18den assagıya dusmuyosa arkadkı kondanserın arka kısmındakı fan ters takılmıs sıstemdekı ısıyı alamazzz
 
mrb ariston (MTB40XX/45XXNF TK/TB450FFI TK) No frost buzdolabının drenaj rezistansının olduğu bölüm buz tutmuş.alt bölümün tavanından su damlatıyor.ısıtıcıları ölçtüm sağlam, acaba timer den kaynklanabilir mi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst