Aresteki devre gerçek boyutta değil yardımmmm

kado000

Üye
Katılım
17 Şub 2013
Mesajlar
111
Puanları
1
Arkadaşlar herhangi bir devreyi internetten indiriyorum areste açıyorum hiç bi zaman gerçek boyutunda çıkmıyor.illa büyütmet yada küçültmek gerekiyor.bende elime entegre vs. alıyorum monütöre tutup boyutunu photoshop la ayarlıyyorum.bi yardım edin nolur.çok acil.ödevim var yapmam lazım.

mesela bu. LYT dosyasını açtığım zaman çok büyük geliyor.küçültüncede kısa devre yapıyor.

http://elektrobilim.org/forum/attac...116d1309894458-tda7384-4x45w-anfi-tda7384.rar



NOT: pretous 7.10 pro kullanıyorum.
 
kardeşim fotoşopla filan uğraşma monitörü de boşuna çizme :) direk olarak ares programının output menüsündeki print seçeneğini kullan. oradaki sekmelerden istedinin çıktısını al. örneğin : bottom copper sadece alt katmandaki bakır yolları ve pad leri çıktı verir.
 
Geçenlerde bir arkadaş daha aynı konuyu açtı bende biraz araştırdım çünkü benim başımada gelmişti ama nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum (hatırlamam lazım) sonra bir baktımki bendede halen aynı sorun varmış, areste export graphics den pdf çıktı aldığımda ancak boyutunu %92 yi düşürürsem geçek elemanlarla örtüşüyor, nette biraz kurcaladım aynı sorunu yıllar önce yaşayanlarla dolu ama çözüm bulamadım herkez photoshop vs ile yeniden bıyutlandırma yapmış, birde export graphicsden xps çıktı alınırsa gerçek boyutta olduğu söylenmiş (biraz kalite düşük denmiş). Aslında konunun üzerine fazla düşmedim çok sık baskı yapmıyorum, yinde çözümü bulmak lazım, adope vs. katakülliler yetmez.
 
tekosis ben öyle yapmıyorum.bakır yolları ilk başta adobe readere çıkartıyorum.sonra onuda program yardımı ile jpeg olarak alıyorum.sonra photshop ile gerçek boyutunu ayarlıyorum.sıkıcı gelmeye başladı artık bu iş hatta devre yapmayı bile bıraktım çünkü eziyet oldu artık.normal yazdıramıyorum çünkü arkadaşa yolluyorum fotoyu onda lazer yazıcı var o basıp veriyor bana el işi kağıdına.ondada ares yok.başka bi yolu yokmu bunun çözemedim hala
 
Verdiğin dosyada sorun yok.
Ares den doğrudan pint komutu ile printerde basınca pdf deki gibi tam ölçüsünde çıkıyor 24mm.
Aresde pirnt seçeneklerinde pdf yazıcı seçilince pdf dosyası oluşturuyor.
Bu pdf i bas deyince çıktı yine doğru ölçüde.

Pdf yaptığın zaman resim çekip (jpeg ) şöyle böyle yaptıkça hata olur.

Yukarıda bahsedildiği gibi internette olmadı diyenler çokmuş gibi gözükür ama oldu diyenlerin yanında lafı bile olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst