Aresten çıkarttığım baskı devre boyutu farklı?

kado000

Üye
Katılım
17 Şub 2013
Mesajlar
111
Puanları
1
Sa.Arkadaşlar örneğin bir anfi devresin dosyasını indiriyorum.pretous ares 7.10 ile açıyorum.
Devre çok büyük gözüküyor.Mesela 8 bacaklı bi entegre kocaman oluyor.
Neyse sonra pdf olarak çıkart diyorum.
Pdf yide resim olarak çıkartıyorum(pdf image adlı bi program ile)ama bacak boyutları filan gene farklı çıkıyor.
Bende entegreyi elime alıyorum ekrana tutuyorum.photoshop yardımı ile fotoyu küçülte küçülte ayarlıyorum.

yokmu bunun bi çözümü nerde hata yapıyorum.şimdiden cevap için teşekkürler


NOT:Her devrede aynı oluyor.her devrede elimle ayarlıyorum.
 
Buraya bir örnek koy bakalım.
Yazıcı simgesine (print layout)tıklarsan gelen sayfada seçersin.
Scale %100 ise devrenin gerçek boyutunu basar.
Ekranda gözükeni değil...
 
Sayın KazımUğur un söylediği gibi aresten direk çıktı alabilirsiniz, ama ben pdf,jpg istiyorum diyorsanız areste iken output>export graphics> (export pdf - export bitmap veya hangisini istiyorsanız) > hangilerini çıktı almak istiyorsanız top copper-bottom copper vs işaretşeyin, ayna görüntü istiyorsanız mirror vs diğer ayarları seçin, browse kısmına dosya nereye oluşturulacaksa seçin, bu kadar, bu sayede alınan pdf, bitmap vs. çizimdeki elemanların orijinal boyutu ile oluşur.
 
sizin dediğinizin aynısı gibi uyguluyorum fakat hata taa en baştan.dosyayı ares ile açtığımda elemanların boyutu zaten farklı.çıkarıncada haliyle farklı oluyor.
 
İlk mesajda yazmışsınız ben görmemişim pardon, sanki bir ara benimde başıma gelmişti ama net hatırlamıyorum, system>restore default settings deyip bir deneyin, olmadı proteusu silip tekrar kurup deneyin, sanki biryerlerde view veya output ile ilgili %100 gibi birşey vardı gibi geliyor ama ondanda tam emin değilim, yine problemi şuan yaşayabilsem cevabını daha kolay bulurdum, yazdıklarımı bir deneyin bakalım olacak mı?
Şunuda netleştirelim, areste export pdf den çıkan pdf yi direk yazıcıdan %100 ile çıkarınca (boyutuyla oynamadan) hatalımı oluyor, veya bu pdf yi %100 boyutta görüntüleyince gerçek entegreden farklı boyuttamı oluyor?
 
Devlet sırrı değilse ekle bakalım dedimdi ama aslında devletin sırrı filan yok ki her belge ortada zaten.
Demek ki seninkiler daha bir önemli...
 
pdf olarak alırsanız orjinal boyut çıkmıyor ben bi keresinde öyle yaptım pdf olarak almıştım çıktısını bi aldım tam sayfa devre :) .Ares portable var onu flasha at direk aresten çıktı al
 
pdf olarak alırsanız orjinal boyut çıkmıyor ben bi keresinde öyle yaptım pdf olarak almıştım çıktısını bi aldım tam sayfa devre :) .Ares portable var onu flasha at direk aresten çıktı al

Pdf ile çıktı alınırken de tam ölçülerinde çıktı alınabiliyor pdfden çıktı alırken "Actual Size" seçerseniz ölçülerinde çıktı verir bu ayar default olarak seçili olmadığı için ona dikkat etmezseniz daha büyük ölçülerdee çıktı verir. Ben bir çok kez bu şekilde sorunsuz çıktı aldım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst