Arduino Servo Cızırtı Sorunu

Katılım
28 Ağu 2018
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba arkadaşlar,

Bir robot kol projesi için 4 adet mikro servo motor kullanıyorum. Ancak öncesinde motorları tek tek çalıştırarak, robot içerisinde hangi aralıklarda çalışmalarının uygun olacağını tespit etmeye çalışıyordum.

Henüz motorların hepsini Arduino'ya bağlamadım. Sadece tek bir servo üzerinde çalışıyorum. Servo doğrudan Arduino'ya bağlı ve üzerinde zorlayıcı bir yük yok, serbest vaziyette. Fakat motordan sürekli ses geliyor. Herhangi bir titreşim yok. Gelen ses rahatsız edici boyutta. Nedeni ne olabilir?

Servonun açısını Arduino üzerinden değiştirdiğimde, verilen pozisyona gidiyor ve ses kesiliyor. Sonra tekrar cızırdamaya başlıyor. Bu bütün servolar için aynı.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Arduinodan servolara giden iletkenleri mümkün olduğunca kısa tutun. Parazit giderici kablo kullanın. Kablolar uzunsa kabloları ekranlayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst