Arduino Mega mı? Plc mi?

Arduino Mega mı ? yoksa Plc mi?

  • Arduino Mega

  • Plc


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Emirgkts

Üye
Katılım
23 Haz 2019
Mesajlar
493
Puanları
31
Yaş
27
Hangisi size göre programlama ve kullanım kolaylığı ve g/ç bakımından Hangisi
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
İkisi birbiri ile kıyaslanacak bir şey değil ki? Tam tabirle aynı klasmanda değiller.Birbirlerine alternatif olmayacak kadar uzak iki ürün.

Bir tanesi amatör,hobi ve görece düşük kapasiteli risk barındırmayan işler için diğer bildiğimiz profesyonel iş ve işletmeler için.Koca makineyi yada sistemi Arduino Mega ile sürmeye kalkarsanız sizi levye ile kovarlarlar :)
 
Ben mesela evin sigorta panosunuz oraya her sigortanın başına röle ekledim 16 a onlarıda espnodemcu v3
ile kontrol ediyorum arkadaşımın atölyesi var onun için anket yapıyorum 2-3 salon büyüklüğünde bir atölye plc de fazla gelir ama neredeyse aynı işi yapıyorlar birde kos koca konveyör sürenleri gördüm arduino ile adamı hiç kimse kovalamıyordu ama fiyat performans için en iyi arduino mega bence :D
 
Madem ikisini aynı görüp bir farkları olmadığını düşünüyorsunuz ve kafanızda daha iyi olduğunuza hükmetmişsiniz tartışacak bir durum yok Arduino mega kullanın bence de.
 
Eğer atölye geliştirilecekse ve benzeri bir iş yapılacaksa arduino idesi kullanılarak da programlanabilen controllino kullanılabilinir. şu videoyu izleyin bence. Oldukça güncel bir video. Aslında arduinodan bir farkı yok ama böyle plcler de var.

İçinde wifi modülü vardı sanırım ama kontrol edin.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=#&ved=2ahUKEwjltMjOprfjAhVColwKHdlQAtMQwqsBMAB6BAgGEAU&usg=AOvVaw0VTJzWxrN8ZFOD4xbU2nov

Web sitesi: https://www.controllino.biz/
 
Bu tip soruları neden cevaplayamayacağımızı
Feynman abinin başına geldiğinde verdiği cevaptan anlıyoruz.
Bizi dinlemezsin belki ama Richard abiyi bir dinle,
hayat acı, biber acı, hayat biberdir felsefisinden kurtulabilirsin:

 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,214
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst