arcelik neo plazma klimada garip bir arıza

erol034

Üye
Katılım
7 Haz 2009
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
58
arkadaşlar klima arcelik neo plazma 18 bin yada 24 binlik kalın boru kar yapıyor ve mamometre 1/5 2 bar gibi gösteriyor gazı içine topladım vakum cihazıyla yarım saat kadar cihazı vakumladım gazı tekrar verdim ama komrasör 2 /2/5 bar arası gösteriyor gaz verdim bu sefer kalın boru karlandı cihazı 2 bara düşürdüm sogutma tatsız yapıyor ama borularda karlanma kalmadı sorunu cözemedim borularda tıkanıklık var diye düşünüyorum cihaz su anda calışıyor ama istenildiği gibi sogutmuyor yardım rica ediyorum saygılar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
@by lent konuyu okumuştum ama bilgi yeterli olmadığı için cevaplamamıştım.

konu için bir kaç bilgi daha lazım.

iç ve dış fanlar dönüyor mu?
iç ve dış fanlar dönüyor olsa bile yeterli dönmüyor olabilir..
Evaporatör ve kondenser temiz mi?
Gaz tipi nedir R22 - R410a
iç dış boru mesafesi nedir ?

Şahsen yapılması gereken düşüncem,

ilk başta sistem ısıtmaya alınıp biraz çalıştırılmalı. Aynı zamanda basma basıncı takip edilmeli. İç üniteye yağ ilerledi ise bu şekilde kompresöre geri toplanabilir. Sonra soğutmaya alıp denemek lazım.

ikinci olarak ,

sistemin gazı atılmalı.
iç ünite azotla süpürtülmeli
sistem bağlanıp derin vakuma alınmalı.
Tam ve gramajında uygun gaz şarjı yapılmalı.
Sonra cihaz çalıştırılıp gaz basınçları ( önce soğutma sorun yoksa devam varsa ısıtmada denenilmeli ) amperler kontrol edilmeli.

Bir tıkanıklık olma olasılığı var ama nasıl bu cihazda kaynaklı işlem yapıldıysa sistem uzun süre açık kaldıysa kılcal tıkanmış olabilir.

Özellikle iç ünite fanı kapasitörü değer kaybetmiş ise fan devri çok düşecektir. Fanın devrinin düşmesi iç ünitenin ısı transferini azaltacağı için karlanma yapabilir.

Yani bazı soruları görmeden bertaraf edemiyorum. Arkadaşımız bunları eler ise duruma göre hareket edebiliriz.

Saygılar.
 
@by lent cevap yazdığınız için teşekkür ederim cihazda r22 gaz var ancak fan dönüşleri iç ve dış ünite güzel mamometre bağladım cihaz 1/5 bar gibi idi ancak kalın boru karlı idi gaz eksik olsa ince boru karlanması lazım gazı topladım dış ünüteye vakum bağladım yarım saat kadar sonra gazı verdim biraz gaz ilavesi yaptım ama bar 2/5 gibi oldu kalın boru karlandı cihaz 24000 btu normalde 4 4/5 bar görmem lazım ama 2 barın üzerinde kalın boru karlama yapıyor yorumlarınızı bekliyorum saygılar
 
Yeni kurulan bir cihaz olsa bu şekilde vakum tamam Ama cihaz soğutması kötü Bencede serkan abinin dediği gibi. 2 bar gaz zaten yarısı isi garantiye al. Vakumu komple yap.. Şöyle bişey deneyebilirsin belki. Gazi sal. Vakumu bagla. Ic ünite boru bağlantılarindan kalin boruyu sok vakum oraya kadar emiyormu. Bi fikir sadece. Tikanmadan şüphe ettin diye diyorum.

Komple vakum yapıp saat bağlı iken kacak testi yap. Sonra gram olarak Terazi yok ise az az gaz ver. Ic ünite den soğukluğu hissedene kadar . Amper ölçebilirsen ölç. Yoksa 4 bar 60 psi civarına denk getir. Dış ünite yeterince temiz mi. Bide hava serinken gazı ölçmeye çalış
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar klimayı sahibi masraf yapmamak için bu şekilde kullanmaya karar verdi cevaplar için teşekkür ederim
 
klima emiş yani kalın boru da kırık olabilir yeterli gaz geçmiyordur klimanın bakıma ihtiyacı olabilir eğer bu dediklerim de sıkıntı yoksa klima tıkanmış sistemi azot basarak temizlemek gerekiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst