Araç içi çok kanallı sistem

muratcyber

Üye
Katılım
19 Eki 2007
Mesajlar
710
Puanları
1
Yaş
43
Tüketici elektroniği alanında teknolojisi ve tasarım anlayışıyla benzersiz ürünlere imza atan Sony, geliştirdiği yeni CD tabanlı araç içi ses-görüntü sistemi XAV-W1 ile araç sahiplerinin mükemmel ses ve görüntü deneyimi yaşamalarını sağlıyor.


Üstün teknolojik özellikleri ile sıra dışı görüntü ve ses kalitesi sunan XAV-W1'in 7inç'lik WVGA TFT dokunmatik monitörü, 800 x 480 piksel (geleneksel QVGA: 480 x 234 piksel) çözünürlüğü ile birinci sınıf görüntü kalitesi sunuyor. Ayrıca sahip olduğu DRIVE-S II teknolojisi ile titretişimden kaynaklanan sorunları yok ederek kesintisiz bir eğlence deneyimi yaşatıyor. Sistemde ayrıca yolcuların en sevdikleri şarkıları söylemelerine olanak sağlayan bir Karaoke mikrofon da bulunuyor.

Sıra dışı ses ve görüntü performansı

Yeni XAV-W1'in görüntü ünitesi, Super Audio CD formatı içeriyor ve 5.1 surround ses seçeneği sunuyor. XAV-W1'in 7inçlik (diyagonal boyut) WVGA TFT ekranı mükemmel görüntü kalitesi ile yolcuların CD, DVD ve SACD'lerden olağan üstü keyif almalarını sağlıyor.

Yeni XAV-W1, sahip olduğu Dolby® Digital surround ses ve dts® Digital Surround Processing teknolojilerinin yanı sıra JPEG, DivX, Windows Media Audio (WMA) ve MP3 ses formatlarını destekliyor.

Super Audio CD (SACD)

Yeni araç içi ses - görüntü sistemi XAV-W1, Direct Stream Digital ™ (DSD) teknolojisini temel alarak dâhili bir yüksek çözünürlüklü Super Audio CD formatını kullanıyor. DSD, müzik sinyallerini 2,822MHz'lik bir örnekleme frekansında kaydediyor ve bunları 1bit'lik veriye dönüştürüyor.

Sony DRIVE-S II özelliği ile kesintisiz eğlence

Yeni XAV-W1, harici olarak bağlanan eğlence aygıtlarının bağlanmasını ve kontrol edilmesini, görüntü ya da dijital müzik dosyalarının oynatılmasını son derece kolay bir hale getiriyor. Sürücüler kendi MP3 çalarlarını XAV-W1'e bağlayabiliyor ve ayrı olarak satılan bir kumanda ile sürüş sırasında kendi dijital müzik arşivlerini kolayca yönetebiliyor. Sistem DVD, DVD-R/RW, Super Audio CD, VCD ve CD ile CD-R formatlarını destekliyor. Sony DRIVE-S II özelliği kafa ünitesini yol titreşimlerinden kaynaklanan enterferansa karşı dirençli hale getiriyor. Sürücüler kendi dijital müziklerini direksiyonun arkasından ya da arka koltuktan, cihazla birlikte sunulan bir uzaktan kumanda kartı ile yönetebiliyor. Arka aux girişini bir ses kablosu ile taşınabilir MP3 ve görüntü oynatıcılara bağlanabiliyor.. (şarj cihazı RCA AV Kablosu dâhildir)

İşlevsel kişiselleştirme özellikleri

XAV-W1, sürücülerin ve yolcuların zevklerini aynı noktada buluşturmak için görüntü ve ses ayarlarının özelleştirilmesini sağlayan kişiselleştirme özellikleri ile birlikte sunuluyor. Sürücüler kendi duvar kâğıtlarını ayarlayabiliyor ve en sevdikleri resmi ekrana yansıtabiliyor. X-DSP'nin zaman hizalama, dijital EQ7 ve merkez hoparlörü düzenleme özellikleri araç hoparlörlerinden gelen sesi ayarlayarak hangi koltukta oturulduğu fark etmeksizin mükemmel bir işitsel deneyim sunuyor. Sistem 4 hoparlörü 52watt güç ile besleyerek zengin ve net bir ses performansı sergiliyor. "Zone by Zone" yeteneği ile yolcular ön ve arka koltuklar için ayrı ses tonları ayarlayabiliyor.

Sistemde oyun ve video görüntü cihazlarını bağlamak için 3AV girişi bulunuyor. Kamera girişi bir arka monitör kamerasına bağlanıyor ve sürüşünüze yardımcı olmak için görüntüyü oynayıcının ekranına veriyor.

Sony, çok kanallı oynatım özelliği olan bir tekli-din seçeneği isteyen sürücüler için ayrıca MEX-DV2000/MEX-DV1000 araç içi ses-görüntü sistemini sunuyor. XAV-W1 gibi MEX-DV2000 de çok kanallı Dolby Digital surround ses, DTS Digital Surround Processing oynatımı, X-DSP ve CSO'yu destekliyor. Akıllı zaman hizalama teknolojileri aracın her yerinde yüksek kaliteli sesi garanti ediyor. MEX-DV1000 ayrıca stereo kanal Dolby Digital surround teknolojisini de destekliyor.

Tekli-din boyutundaki her iki ses-görüntü sistemi de Windows Media Audio (WMA) ile MP3 ses formatlarını destekliyor. MEX-DV2000'in beyaz tuş aydınlatmasına sahip olan çıkarılabilir ön panel ek bir güvenlik önlemi sunuyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst