Arı Koruma Siren için Yardım

aaylmaz

Üye
Katılım
15 Ağu 2009
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
44
arı kovanlarını zararlı hayvanlardan korumak için hareket sensörleri kullanarak kaçırabilecek bir sistem kurmak istiyorum 500 m2 bir açık alan ve elektirik yok .bu sistem için yardım bekliyorum.
 
Elektrik yok ise güneş pili kullanıp beam sensörlerden takabilirsin,eğer kastettiğin hayvan ayı ise(bildiğim kadarıyla balı çok severler)pat-pat denen küçük tüp ile çalışan belirli zaman aralıklarında patlayan bir sistem kurabilirsin.
 
evet o patlayan aletten kullandık onada alışıyor .benim aklımdaki güneş enerjisi ile çalışan sokak lambası şeklindeki armatürleri kullanarak beş adet hareket sensörü sensörler hareket algıladıgında siren devreye girerse o ses korkutabilir diye düşünüyorum.bu sokak lambasının aküsü 12v. 12 v sirende var sadece 12 sensör bulabilirmiyim.
 
Merhaba
500 metrekarelik bir alan ortalama 25m x 25m lik bir mesefedir.Bu mesafeyi lazer bariyeri ile çevirebilirsiniz.Uzun mesafe etkili lazer diyot ve fototransistor.Acele etmezseniz ve arzu ederseniz şemasını da çizip verebilirim.Not:arılar hassas hayvanlardır lazerden etkilenip etkilenmeyeceklerini hakkında bir fikrim yok,denemek lazım.
 
Hayvanlar insanların duyamadığı yüksek frekanslarıda duyabilirler,eğer sadece ayı geliyorsa ona uygun rahatsız edici bir frekansta çalışan devre yapıp belirli yerlere koyabilrsin.Bir köpeğim var ,köpek kovucu cihazı 1 kez merakımdan denedim hayvan çıldırdı.
 
ayının acı çekeceği kadar bir elektrik
buna benzer şeyler kamp çadırlarında vardı. kampçı kamp çadırının etrafına tel çekiyor. tele gece elektrik veriyor. ayı glediği zaman elektriğe değdiği anda küçük bir şok yaşayıp oradan kaçıyor. daha sonra tekrar tekrar.... ayı en sonunda teli gördüğü zaman direkt uzaklaşıyor.
 
Merhaba
500 metrekarelik bir alan ortalama 25m x 25m lik bir mesefedir.Bu mesafeyi lazer bariyeri ile çevirebilirsiniz.Uzun mesafe etkili lazer diyot ve fototransistor.Acele etmezseniz ve arzu ederseniz şemasını da çizip verebilirim.Not:arılar hassas hayvanlardır lazerden etkilenip etkilenmeyeceklerini hakkında bir fikrim yok,denemek lazım.
lazer bariyeride etkili çözüm maliyet biraz fazla olabilir harekt sensörö biraz daha hesaplı olabilir.
 
pır sensörler 220v bu sensörleri 12v çevirilebilirmi.
 
Merhaba
Bildiğim kadarı ile pır sensorlerin etki alanları içinde yaprak,kımıldasa kelebek geçse çıkış verir diye biliyorum.Aynı durum lazer bariyer için de söz konusu ama çok ince bir çizgi halinde olduğu için etkilenme olasılığı daha az.Yerden de 10-15 cm yüksek olursa uçan hayvanlardan daha az etkilenir.Maliyet olarak da çok fazla birşey tutacağını zannetmiyorum.4 mini röle 4x555 4xCD4070 4 adet lazer kalemi(çin malı satan dükkanlarda tanesi 2-5 tl arası)birkaç direnç kapasite vs.Tabii sizin bu iş için ayıracağınız bütçe önemli çok ucuz da olsa sonuçta belli bir rakkam tutar.Burada en büyük masraf bir çift bakımı olmayan akü,biri evde şarjda iken diğeri devre üstünde olacak(elektrik yok demiştiniz)tabii alarm olarak da ne koyacaksınız onu bilmiyorum.Piyasada çok çeşitli voltajlarda çeşitli desibellerde ve de çeşitli sesler çıkaran modelleri mevcut.
 
ayıları herhangi bir bariyer veya sirenle durduramazsınız .açsa ki her zamanan açtır , mutlaka balı alır var ise. 25 x 25 metre yer çok büyük bir yer degil zaten elektriginiz de yok saglam bir dikenli tel ile çevirin olsun bitsin. oda olmazsa domuzlar için yaptıgımız çitler varbiraz yüksek akımlı 10.000 volt civarında 0.015 amper elektrik üreten bir yükseltici ile besleniyor. biz urlada domuz da kullanıyoruz domuz için 60 cm yükseklige iki sıra tel çekiyoruz. ayı için daha degişik yükseklik 140 cm de altı sıra tel yapmalısınız . 60 amper bir aküyü iki günde boşaltıyor. solar panelle takviye edebilirseniz şarzıda hallolur.ama ayı denen hayvanın çok akıllı oldugunu hiç unutmayın.onuda aşabilir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst